Redmi 6A op GeekBench onder de “Cereus” codenaam

2018 is reeds vier maanden oud en Xiaomi heeft al allerlei nieuwe apparaten uitgebracht. Onder andere de mid-range-koning Redmi Note 5, het bezel-less vlaggenschip Mi Mix 2S en een leuke verrassing in de vorm van de gaming Black Shark-smartphone.

Terwijl de meesten wachten op de Mi 7, lijkt het bedrijf de komende maanden met meer telefoons te komen. Zoals eerder gemeld, zijn we mogelijk eind april al in de buurt van een release van de Mi 6X. Maar nu wijst een nieuw GeekBench-lek erop dat Xiaomi mogelijk een nieuwe budget-smartphone release voorbereidt.

Geekbench resultaten Xiaomi Redmi 6A

Redmi 6A als Cereus

Een nieuw Xiaomi-apparaat verscheen op GeekBench onder de codenaam ‘Cereus’. Afgaand op de specificaties die de benchmark-site onthulde, kan het een smartphone van het bedrijf zijn die binnen het low-budget segment past. De Xiaomi Cereus scoorde 745 in de Single-Core en 3.562 in de Multi-core test, wat het vermoeden geeft dat de Cereus de aankomende Redmi 6A zou kunnen zijn.

De bovenstaande telefoon zou een Octa-core-processor bevatten die is vervaardigd door de Taiwanese chipmaker – MediaTek. De chipset draagt het label “MT6765” en wordt geklokt op 2,0 GHz. Hoewel we deze nieuwe processor niet hebben geïdentificeerd tussen de ontelbare MTK-releases. Zou het wel eens de aankomende opvolger van de MT6750 / MT6735-serie kunnen zijn. Deze is aanwezig op de meeste mid-range smartphones. Verder lijkt de MT6765 gebouwd te zijn op een 12nm procedé, wat resulteert in een chipset met een laag stroomverbruik. Dit plaatst de Cereus vooraan ten opzichte van andere Xiaomi smartphones die draaien op 14nm SoCs.

xiaomi redmi 6a

Ontwikkelingen in budget segment

De Xiaomi Cereus wordt ook geleverd met 3 GB RAM en draait de Android 8.1.0 Oreo met MIUI 9 daar bovenop, de standaard voor recente Xiaomi-releases. De bovenstaande specificaties kunnen een goede upgrade zijn voor de low-budget Redmi-smartphones. Dit met de kanttekening dat zowel Redmi 4A als 5A dezelfde Snapdragon 425 quad-core 28nm-processor hadden, gecombineerd met 2 GB RAM. Terwijl deze specificaties genoeg kunnen zijn voor de minder vereisende gebruikers, zijn ze slechts het minimale wat nodig is om een prettige ervaring te hebben in Android, vooral in combinatie met MIUI.

Momenteel is er weinig bekend over de Redmi 6A en gezien het feit dat de Redmi 5A in december uitkwam, is het misschien nog te vroeg om een opvolger te verwachten. Hoe dan ook, als de bovenstaande Xiaomi Cereus inderdaad de aanstaande 6A is, zal dit een grote krachttoename betekenen voor de low-budget smartphones die het Chinese bedrijf in 2016 introduceerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *