De Apple prijzen, een turn-off voor de Indiase markt

DELEN

Facebook

Twitter

De smartphone markt in China, ‘ s werelds grootste markt is verzadigd en fabrikanten beginnen te kijken naar andere “onaangeboorde markten”. India is ‘ s werelds tweede grootste smartphone-markt en het wordt ook beschouwd als de “’s werelds grootste onbenutte technologie markt.” Als smartphone-verkoop in de VS en andere markten hebben de neiging om te stabiliseren, Apple is gezegd te hebben draaide zich om naar India voor nieuwe groei, maar heeft heel weinig impact.

Volgens de Wall Street Journal (WSJ), slechts een kwart van de Indianen eigen smartphones en dit biedt een kans voor Apple iPhones te verkopen aan miljoenen nieuwe klanten in India. Het probleem is dat India een prijsgevoelige markt waar meer dan 75% van de smartphones verkocht in het land zijn geprijsd onder de $250. Apple dealer Flipkart verkoopt iPhone SE voor ongeveer $250 in India, maar andere modellen van de iPhone zijn geprijsd tussen de $325 $1950 in India, veel hoger dan in veel Indiase consumenten zich kunnen veroorloven.

WSJ heeft uitgelegd: ‘De kern van het probleem is dat Apple is terughoudend om te veranderen het traditionele business model voor de verkoop van iPhones. Het bedrijf geeft prioriteit aan de productie van een beperkt aantal dure producten, een strategie die het bedrijf nieuw leven ingeblazen, nadat het was op de rand van het faillissement in 1997″. In vergelijking met 2017, het aantal iPhones verkocht in India is gedaald met 40% dit jaar, en Apple ‘ s marktaandeel in India is ook gedaald van ongeveer 2% naar 1%.

De Indiase overheid heeft het beleid geen Apple met de hulp die zij willen. Bijvoorbeeld, Apple geconfronteerd met moeilijkheden in de opening van zijn eerste winkel in India, het land is vereist dat ten minste 30% van de productie van materialen voor single-brand moet komen van de Indiase leveranciers. Ondanks dit, Koken is nog steeds optimistisch over Apple ‘ s toekomst in India. Kok zei in een recente Apple winst conferentie die Apple heeft een zeer vruchtbare discussie met de Indiase overheid en opent een winkel in de markt in de toekomst.

Ik ben een professionele geoloog en een enthousiaste schrijver, die geïnteresseerd is in technologie. Ik slaap en wakker worden met mijn mobiele telefoon, data-aansluiting op 24/7. Mijn PC is niet meer dan een meter van mij.

Vorige artikelCoolpad zal de lancering van drie nieuwe smartphones in de Mega serie op 20 December in India
DELEN

Facebook

Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *