Cubot X18 met 18:9 getoond in nieuwe Teaser

In een vandaag online geplaatste teaser video op het officiële YouTube kanaal van Cubot zijn de eerste beelden van de nieuwe Cubot X18 getoond. In de video ligt de focus vooral op het grote scherm met een 18 bij 9 verhouding. Maar in de beschrijving vinden we meer informatie over de Cubot X18.

Cubot X18 teaser video

Scherm van de Cubot X18

Cubot geeft in zijn omschrijving aan dat ze voor deze schermverhouding hebben gekozen omdat het in de Samsung S8 een groot succes was. Cubot verwacht dat dit beeldschermformaat de toekomst heeft. Mede door de mogelijkheid om met één hand de telefoon te bedienen tijdens het kijken van video’s, of tijdens het spelen van games. Het scherm bevat zoals vele nieuwere Chinese telefoons over een 2.5D scherm. Dit houdt in dat het scherm aan de zijkanten afloopt in de rand, wat de illusie van dunnere randen kan wekken. Het scherm zal ook volledig gelamineerd worden waardoor de telefoon een mooiere uitstraling zou moeten krijgen.

Specificaties

  • 5.7 inch scherm met 18:9 display.
  • MT6737T SoC geklokt op 1,5 GHz.
  • Android 7.0.
  • 3 GB Ram geheugen.
  • 32 GB interne opslaggeheugen.

 

Gezien de focus op het scherm zou het een grote teleurstelling zijn als het scherm minder dan 1080p zou zijn. Maar bijzondere specificatie combinaties zijn de Chinese telefoons niet vreemd. De SoC van de X18 is eentje die we voornamelijk terugzien bij telefoons in de € 95 tot € 130 range. Wanneer de overige specificaties niet teleurstellen en het scherm werkelijk zulk goed beeld geeft, dan zou dit voor iets boven de 100 euro een mooie telefoon kunnen worden.

De officiële aankondiging van de X18 zou later deze maand moeten volgen.

Cubot X18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *