MediaTek Helio P23- en P30-socs aangekondigd

Het Chinese MediaTek heeft een tweetal nieuwe SoC’s gericht op het middensegment aangekondigd. Het gaat om de MediaTek Helio P23 en de P30 welke de P20 en P25 SoC’s opvolgen. Beide nieuwe SoC’s beschikken net als hun voorganger over een 8-core A53 CPU. Opvallend is de update van de Mali T880MP2 naar de nieuwere Mali G71MP2 van ARM.

Dubbele camera

De vernieuwde Helio P23 SoC biedt ondersteuning voor dubbele 13-megapixel achtercamera’s. De P30 biedt zelfs ondersteuning voor een dubbele 16-megapixel camera. Met de introductie hiervan is de kans groot dat de dubbele camera’s hun intrede zullen doen in het goedkopere segment. Telefoons met deze SoC’s zullen geleverd worden met MediaTek’s Imagiq 2.0 technology suite welke het aliasing effect in foto’s zou moeten verminderen.

Uploadsnelheid

Ook de modem heeft een update gehad in de nieuwe SoC’s. Door deze update zal het mogelijk worden om een uploadsnelheid 150 Mbit/s te bereiken. Dat ligt als een stuk dichterbij de ongewijzigde maximale downloadsnelheid van 300 Mbit/s. Bij de voorgangers lag de maximum uploadsnelheid nog op 50 Mbit/s.

Dubbele Sim met 4G ondersteuning

Ondersteuning voor twee Sim-kaarten is weinig nieuws onder de zon bij Chinese telefoons. Dat in het middensegment beide slots tegelijk ondersteuning bieden voor 4G is daarentegen wel vernieuwend. Met de introductie van de nieuwe SoC’s zal het mogelijk zijn om via beide Sim-kaarten te (video)bellen.

Wanneer gaan we de Helio P23 en P30 zien?

De verwachting is dat de chipsets aan het einde van dit jaar al beschikbaar zullen zijn. De P23 zal daarbij wereldwijd uitgebracht worden terwijl de P30 in eerste instantie gericht is op Chinese telefoons.

 

MediaTek Helio P23 en P30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *