Aliexpress visspullen voor beginners: alles wat je moet hebben om te beginnen met vissen

Als beginnende visser kan het lastig zijn om te bepalen welke visspullen je nodig hebt. Op Aliexpress zijn er tal van mogelijkheden, maar waar moet je op letten? In dit artikel bespreken we verschillende visspullen die geschikt zijn voor beginners en geven we je tips om de juiste keuze te maken.

Hengels

Een goede hengel is essentieel voor het vissen. Op Aliexpress vind je een ruim aanbod aan hengels, maar als beginner is het verstandig om te beginnen met een hengel van rond de 2,5 meter. Kies daarnaast voor een hengel met een lichte tot gemiddelde actie, zodat je als beginner makkelijker de techniek onder de knie krijgt. Een populaire en betaalbare optie is de telescopische carbon hengel.

Molens

Een molen is nodig om de lijn in en uit te halen. Als beginner is het aan te raden om te kiezen voor een spinmolen. Deze molens zijn makkelijk in gebruik en relatief goedkoop. Let bij de aanschaf van een molen op de grootte en capaciteit. Een molen met een capaciteit van 100 tot 200 meter is voldoende voor de meeste beginners.

Lijnen en haakjes

Bij het vissen is de juiste lijn en haak essentieel. Begin als beginner met nylon lijnen van 0,25 mm tot 0,30 mm dikte. Voor de haakjes kun je het beste kiezen voor maten 6 tot 10. Deze zijn geschikt voor de meeste vissoorten.

Aas

Er zijn veel verschillende soorten aas die je kunt gebruiken tijdens het vissen. Als beginner kun je het beste beginnen met levend aas, zoals wormen of maden. Deze zijn goedkoop en makkelijk te verkrijgen. Wil je liever met kunstaas vissen, dan zijn er op Aliexpress tal van mogelijkheden, zoals spinnerbaits of softbaits.

Andere benodigdheden

Naast hengels, molens, lijnen, haakjes en aas zijn er nog andere benodigdheden die handig zijn om te hebben tijdens het vissen. Denk bijvoorbeeld aan een schepnet om de vis uit het water te halen, een onthaaktang om de haak te verwijderen en een visweegschaal om de vangst te wegen. Deze benodigdheden zijn vaak goedkoop en makkelijk te vinden op Aliexpress.

Conclusie

Als beginnende visser kan het lastig zijn om te bepalen welke visspullen je nodig hebt. Op Aliexpress vind je een ruim aanbod aan visspullen voor beginners. Let bij de aanschaf van de visspullen op de grootte, capaciteit en de actie van de hengel, de grootte van de molen, de dikte van de lijn en de grootte van de haakjes. Daarnaast zijn levend aas en andere benodigdheden zoals een schepnet en onthaaktang handig om te hebben tijdens het vissen. Met deze tips kun je als beginner de juiste keuze maken en succesvol beginnen met vissen. Veel plezier en succes!

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *