Diamond painting: wat is het?

Diamond painting is een creatieve hobby waarbij je kleine, glinsterende ‘diamanten’ op een canvas plakt om een afbeelding te creëren. De diamanten zijn eigenlijk kleine, facetgeslepen kunststof steentjes die op de canvas worden geplakt met behulp van een speciale pen en wax. Het proces is vergelijkbaar met schilderen op nummer, maar in plaats van verf te gebruiken, gebruik je diamanten om een prachtig glinsterend kunstwerk te maken.

Waarom diamond painting?

Diamond painting is een geweldige hobby voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het is gemakkelijk te leren, ontspannend en creatief. Bovendien levert het eindresultaat prachtige, glinsterende kunstwerken op die een geweldige aanvulling zijn op elke kamer in huis.

Hoe werkt diamond painting?

Diamond painting is een relatief eenvoudige hobby om te leren en te beoefenen. Hier zijn de basisstappen om aan de slag te gaan:

Kies een patroon en koop een diamond painting kit

Er zijn talloze patronen beschikbaar om uit te kiezen, waaronder afbeeldingen van dieren, landschappen, portretten en nog veel meer. Diamond painting kits zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen, afhankelijk van het patroon en de grootte van het canvas.

Maak je werkruimte klaar

Zorg voor een schone, vlakke ondergrond om op te werken. Een tafel of bureau is ideaal, maar je kunt ook op de vloer werken als dat meer comfort biedt. Zorg ervoor dat je de werkruimte goed verlicht hebt.

Leg je diamanten en gereedschappen klaar

Een diamond painting kit wordt geleverd met alle materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder diamanten, canvas, pen, wax en een bakje om de diamanten in te sorteren. Sorteer de diamanten op kleur en leg ze in het bakje.

Start met diamond painting

Begin in een hoek van het canvas en werk systematisch naar beneden of naar boven. Gebruik de pen om wax op te nemen en druk deze op de platte kant van de diamant. Plaats de diamant vervolgens op het juiste symbool op het canvas. Herhaal dit proces totdat het hele canvas is gevuld met diamanten.

Afwerken

Als je klaar bent met het plakken van alle diamanten, kun je het canvas voorzichtig omdraaien en het patroon van de achterkant verwijderen. Plak het canvas vervolgens op een stevige ondergrond, bijvoorbeeld een stuk karton, en je diamond painting is klaar om ingelijst of opgehangen te worden!

Diamond Painting op AliExpress

Op AliExpress kun je een grote verscheidenheid aan diamond painting kits vinden, van eenvoudige beginnerkits tot geavanceerde kits met duizenden steentjes. AliExpress biedt ook veel verschillende thema’s aan, waaronder landschappen, dieren, bloemen en kerst.

Diamond Paintings met landschappen

Landschapsthema’s zijn populair onder diamond painting fans en er zijn veel opties beschikbaar op AliExpress. Van prachtige zonsondergangen tot serene bossen, er is voor elk wat wils. Een populaire optie is de diamantschildering van de Taj Mahal, met zijn iconische architectuur en serene waterpartijen. Andere populaire landschappen zijn berglandschappen en strandgezichten.

Diamond Paintings met Dieren

Dieren zijn een ander veelvoorkomend thema in de diamond painting wereld. Van lieve kittens tot majestueuze tijgers, er zijn veel verschillende dieren om uit te kiezen. Een populaire keuze is de diamantschildering van een kleurrijke papegaai, die een tropisch tintje geeft aan elke kamer. Andere populaire dieren om te schilderen zijn honden, katten, paarden en vlinders.

Diamond Paintings met Bloemen

Voor degenen die van bloemen houden, biedt AliExpress veel verschillende opties aan. Van kleurrijke boeketten tot gedetailleerde afbeeldingen van individuele bloemen, er is voor elk wat wils. Een populaire keuze is de diamantschildering van een roze rozenboeket, dat een romantisch gevoel geeft aan elke kamer. Andere populaire bloemen om te schilderen zijn zonnebloemen, orchideeën en tulpen.

Kerst thema diamond paintings

Als je in de kerstsfeer wilt komen, dan biedt AliExpress een breed scala aan diamantschilderingen met kerstthema’s aan. Van schattige sneeuwpoppen tot prachtige kerstbomen, er zijn veel verschillende opties beschikbaar. Een populaire keuze is de diamantschildering van een kerstman met rendieren, die het vakantieseizoen echt tot leven brengt. Andere populaire kerstthema’s zijn kerstballen, sneeuwvlokken en engelen.

Kortom, of je nu een beginnende of ervaren diamond painting fan bent, er is een kit voor jou op AliExpress. Met een grote verscheidenheid aan thema’s en opties, is er altijd iets nieuws om te ontdekken en creëren.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *