Hoe u de juiste maat kiest bij AliExpress-kleding

Als het gaat om het kopen van kleding op AliExpress, kan het vinden van de juiste maat een uitdaging zijn. De maten komen immers niet altijd overeen met wat we hier in Nederland gewend zijn. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat de kleding goed past en comfortabel is om te dragen. In dit artikel zullen we u enkele tips geven om u te helpen de juiste maat te kiezen bij AliExpress-kleding.

1. Maattabellen

Een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het kiezen van de juiste maat bij AliExpress-kleding is de maattabel. Elke verkoper op AliExpress heeft zijn eigen maattabel, dus het is belangrijk om te weten welke maattabel u moet gebruiken. U kunt de maattabel meestal vinden op de productpagina onder de productbeschrijving. Zorg ervoor dat u de maattabel bekijkt voordat u de kleding bestelt. Het kan ook nuttig zijn om uw eigen afmetingen op te nemen en deze te vergelijken met de maattabel om de juiste maat te kiezen.

Een voorbeeld van een maattabel op AliExpress

Bij deze trui is de maattabel bijvoorbeeld tussen de afbeeldingen te vinden. Maar de tabel is ook vaak te vinden in de beschrijving van het product.

2. Klantrecensies

Een andere nuttige bron bij het kiezen van de juiste maat bij AliExpress-kleding zijn de klantrecensies. Kijk naar de recensies van andere klanten om te zien of de kleding klein of groot valt. Regelmatig geven andere klanten hun eigen lengte en gewicht aan in combinatie met de bestelde maat, en of dat dan wel of niet goed past. In sommige gevallen doen ze dat zelfs met een foto erbij. Dit kan u helpen bij het kiezen van de juiste maat voor uzelf.

De vertalingen van de recensies zijn niet altijd geweldig. Maar als een product vaker verkocht is zijn er vaak wel reacties te vinden van mensen die aangeven hoe de kleding valt i.c.m. hun lengte en gewicht.

Een mooi voorbeeld daarvan is dit windjack. In de reviews vermelden mensen hun lengte plus gewicht zodat je een inschatting kan maken of jouw maat overeenkomt.

3. Contact met de verkoper

Als u twijfelt over welke maat u moet bestellen, kunt u ook contact opnemen met de verkoper. Veel verkopers op AliExpress zijn bereid om te helpen bij het kiezen van de juiste maat. U kunt een bericht sturen via de AliExpress-website of de mobiele app om vragen te stellen over de maatvoering. Houdt er rekening mee dat ze in een andere tijdzone zitten en dus niet zo snel reageren. Ook kan het zijn dat de communicatie niet altijd even soepel verloopt. Probeer je dus zo direct mogelijk uit te drukken om verwarring te voorkomen.

4. Meerdere maten bestellen

In Nederland zou u eventueel meerdere maten van hetzelfde product kunnen bestellen als u twijfelt over de juiste maat. Hoewel er ook verkoper op AliExpress zijn die retours van hun producten ondersteunen is dat een stuk lastiger dan hier. Mocht je het toch willen proberen, controleer dan eerst de retourvoorwaarden van de verkoper. Alternatief is om, gezien de prijsstelling, te accepteren dan een van de maten niet past en een bekende blij te maken met de maat die jou niet past. Als alternatief zou je nog kunnen proberen deze op bijvoorbeeld Marktplaats te slijten.

5. Let op de stofsamenstelling

Het is belangrijk om te letten op de stofsamenstelling van de kleding. Sommige stoffen rekken uit naarmate ze worden gedragen, terwijl andere stoffen nauwelijks uitrekken. Kleding van synthetische materialen kan bijvoorbeeld minder meerekken dan kleding van natuurlijke materialen zoals katoen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de juiste maat.

6. Meet de kleding op

Als u de kleding thuis ontvangt, is het een goed idee om de kleding op te meten voordat u het past. Zo kunt u zien of de afmetingen overeenkomen met de maattabel die de verkoper bij het product had staan. Meet de borst-, taille- en heupomtrek van de kledingstukken om te controleren of deze overeenkomen met de afmetingen die u verwacht. Het kan ook nuttig zijn om de lengte van de mouwen en broekspijpen op te meten om ervoor te zorgen dat deze de juiste lengte hebben.

Mochten de maten heel erg afwijken dan zou u contact op kunnen nemen met de verkoper om tot een passende oplossing te komen.

7. Wees geduldig

Ten slotte is het belangrijk om geduldig te zijn bij het kiezen van de juiste maat bij AliExpress-kleding. Het kan even duren voordat u de juiste maat heeft gevonden, maar het is de moeite waard om te investeren in de tijd en moeite om ervoor te zorgen dat u de juiste maat heeft. Wees bereid om verschillende maten te bestellen en de tijd te nemen om de kleding te passen en te meten voordat u een definitieve beslissing neemt.

Veelgestelde vragen over het kiezen van de juiste maat bij AliExpress-kleding

Hoe kan ik mijn maat bepalen bij AliExpress-kleding?

Het is belangrijk om de maattabel van de specifieke verkoper te bekijken, aangezien deze per verkoper kan verschillen. Meet je lichaamsmaten op en vergelijk deze met de maattabel van de verkoper om de juiste maat te bepalen.

Wat moet ik doen als mijn lichaamsmaten tussen twee maten vallen?

Het veiligste optie is om dat voor een maat groter te gaan. Probeer vooral ook in de reviews te kijken of je mensen met een vergelijkbaar postuur kan vinden en wat zij voor maat adviseren.

Hoe weet ik zeker dat ik de juiste maat heb gekozen?

Controleer altijd de maattabel van de verkoper en vergelijk deze met uw eigen lichaamsmaten. Lees ook de reviews van andere klanten om te zien of de kleding klein of groot valt.

Wat moet ik doen als de kleding die ik heb besteld niet past?

Neem contact op met de verkoper en vraag of u de kleding kunt retourneren of ruilen voor een andere maat. Mocht dat teveel gedoe zijn, dan kan je het kledingstuk altijd nog weggeven of op een marktplaats proberen te verkopen.

Kan ik vertrouwen op de maattabel van AliExpress?

Het is belangrijk om op te merken dat de maattabellen van AliExpress niet universeel zijn. Elke verkoper kan zijn eigen maattabel hebben, dus het is belangrijk om de maattabel van de verkoper te bekijken voordat u een aankoop doet. Heeft u dus van product A een bepaalde maat, dan garandeert dat niet dat product B ook in die maat moet zijn. De maattabel die op de pagina van een kledingstuk staat is te vertrouwen voor dat betreffende product.

Conclusie

Het vinden van de juiste maat bij AliExpress-kleding kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat u de juiste maat kiest. Bekijk de maattabel van de verkoper, lees klantrecensies, communiceer met de verkoper, let op de stofsamenstelling, meet de kleding op en wees geduldig. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste maat kiest en kunt u genieten van comfortabele en goed passende kleding van AliExpress.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *