Kopen van een Android Auto Radio op Aliexpress Aandachtspunten

Als je op zoek bent naar een nieuwe autoradio en je wilt graag een Android-versie, dan is Aliexpress een goede plek om te zoeken. Maar er zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten voordat je een beslissing maakt. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste radio voor jouw auto.

 1. Compatibiliteit: Het is belangrijk om te weten of de autoradio die je wilt kopen compatibel is met jouw auto. Controleer of het model past in het formaat van jouw dashboard en of het de juiste aansluitingen heeft.
 2. Ondersteuning voor stuurwielbediening: Veel moderne autoradios bieden ondersteuning voor stuurwielbediening, waarmee je de radio kunt bedienen zonder je handen van het stuur te nemen. Controleer of de radio die je wilt kopen deze functie ondersteunt.
 3. Schermresolutie en beeldkwaliteit: Het scherm van de autoradio is het centrale punt van het systeem en het is belangrijk om te zorgen dat het scherm helder is en goed leesbaar. Controleer de resolutie van het scherm en de beeldkwaliteit voordat je een beslissing maakt.
 4. Navigatie: Als je op zoek bent naar een autoradio met navigatie, controleer dan of de radio GPS ondersteunt. Ook moet je er zeker van zijn dat de kaartgegevens up-to-date zijn en dat er regelmatig updates worden uitgebracht.
 5. Connectiviteit: Veel moderne autoradios bieden de mogelijkheid om je smartphone te koppelen via Bluetooth of USB. Dit is handig als je bijvoorbeeld muziek van je telefoon wilt afspelen of handsfree wilt bellen. Controleer of de radio die je wilt kopen deze connectiviteit ondersteunt.
 6. Audio- en videokwaliteit: Het is belangrijk om te zorgen dat de autoradio een goede geluids- en videokwaliteit biedt. Controleer de specificaties en lees beoordelingen om erachter te komen hoe de audio- en videokwaliteit van de radio is.
 7. Bediening: Veel autoradios hebben een aanraakscherm, maar er zijn ook modellen met knoppen en draaiknoppen. Bepaal wat voor jou het beste werkt en kies de radio die het best

Er zijn enkele andere belangrijke factoren waarmee rekening gehouden moet worden bij het kopen van een Android autoradio op Aliexpress. Hieronder vindt u een aantal tips:

 1. Systeemvereisten: Controleer of het systeemvereisten van de radio aansluiten bij uw auto en of deze compatibel zijn met uw auto’s entertainment-systeem.
 2. Schermgrootte: Overweeg de grootte van het scherm van de radio. Een groter scherm zal een betere weergave bieden en gemakkelijker te bedienen zijn.
 3. Ondersteuning van multimedia: Kijk na of de radio ondersteuning biedt voor verschillende multimedia-bestanden, zoals MP3, MP4, DVD, enz.
 4. Navigatie-functionaliteit: Overweeg of u navigeerfuncties nodig hebt en of de radio deze ondersteunt. Sommige radio’s hebben ingebouwde GPS-navigatie, terwijl andere via een apart apparaat of telefoon kunnen worden gebruikt.
 5. Verbindingen: Controleer of de radio over voldoende aansluitingen beschikt voor uw telefoon, USB-stick, etc.
 6. Fabrikant: Kijk naar de reputatie van de fabrikant en lees recensies van andere gebruikers om te zien of de radio aan hun verwachtingen voldoet.
 7. Prijs: Bepaal uw budget en vergelijk verschillende modellen binnen uw budget om te zien wat het beste bij u past.

Houd rekening met deze factoren voordat u een aankoop doet om ervoor te zorgen dat u de juiste Android autoradio voor uw auto kiest. Kijk ook naar de beschrijvingen en technische specificaties van elke radio om er zeker van te zijn dat u een radio krijgt die aan uw wensen voldoet. Aliexpress biedt een grote verscheidenheid aan Android autoradio’s tegen verschillende prijzen, dus er is iets voor iedereen beschikbaar.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *