Top 7 smartwatches voor sporters op AliExpress

Als je op zoek bent naar een smartwatch om je sportprestaties bij te houden, dan ben je op AliExpress aan het juiste adres. Er is een breed scala aan slimme horloges beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor sporters. Hieronder hebben we de top 7 beste smartwatches voor sporters op AliExpress op een rijtje gezet.

Xiaomi Amazfit Stratos 3

De Xiaomi Amazfit Stratos 3 is een van de beste smartwatches op de markt, vooral als het gaat om sportfunctionaliteit. Het horloge heeft een groot en helder 1,34-inch scherm dat gemakkelijk af te lezen is tijdens het sporten. De robuuste behuizing zorgt ervoor dat het horloge bestand is tegen schokken en stoten. Het is ook waterdicht tot 5ATM, wat betekent dat het bestand is tegen waterdruk tot een diepte van 50 meter.

Een van de grootste voordelen van de Xiaomi Amazfit Stratos 3 is de ingebouwde GPS-functionaliteit. Dit betekent dat je je trainingen kunt bijhouden zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben. Het horloge beschikt ook over een hartslagmeter die zeer nauwkeurig is en een slaapmonitor die je helpt je slaappatroon te begrijpen. De batterijduur is indrukwekkend, met een maximale levensduur van 14 dagen.

Hoewel de Xiaomi Amazfit Stratos 3 veel geweldige functies heeft, zijn er ook enkele nadelen. Het horloge is vrij groot en zwaar, wat betekent dat het niet geschikt is voor mensen met smalle polsen. Daarnaast is de bijbehorende app, de Amazfit-app, niet zo intuïtief als sommige andere smartwatch-apps op de markt.

Als we de Xiaomi Amazfit Stratos 3 vergelijken met de andere horloges uit het artikel, blinkt dit horloge uit in zijn robuuste behuizing, ingebouwde GPS-functionaliteit en lange batterijduur. Het nadeel is echter dat het horloge groot en zwaar is en niet geschikt is voor mensen met smalle polsen. In vergelijking met de andere horloges is de Xiaomi Amazfit Stratos 3 ook duurder. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste en veelzijdige smartwatch voor sport en alledaags gebruik, kan de Xiaomi Amazfit Stratos 3 een uitstekende keuze zijn.

Pluspunten:

Groot scherm
Robuuste behuizing
Ingebouwde GPS
Lange batterijduur

Minpunten:

Groot formaat

Zeblaze VIBE 3 PRO

De Zeblaze VIBE 3 PRO is een robuuste smartwatch die speciaal ontworpen is voor sporters en outdoorliefhebbers. Het horloge heeft een 1,3-inch kleurendisplay met hoge resolutie en is waterdicht tot 5ATM, wat betekent dat het bestand is tegen waterdruk tot 50 meter diep. De robuuste behuizing is gemaakt van duurzame materialen zoals zinklegering en roestvrij staal, waardoor het horloge bestand is tegen ruwe omstandigheden en extreme temperaturen.

De Zeblaze VIBE 3 PRO heeft een ingebouwde GPS, waardoor je je route kunt volgen zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben. Het horloge heeft ook een hartslagmeter en slaapmonitor, waardoor je je gezondheid en welzijn kunt bijhouden. Bovendien heeft het horloge een lange batterijduur van maximaal 7 dagen, wat betekent dat je het horloge niet vaak hoeft op te laden.

Een van de belangrijkste voordelen van de Zeblaze VIBE 3 PRO is het robuuste en stijlvolle ontwerp, dat bestand is tegen de elementen en geschikt is voor alle soorten sport- en outdooractiviteiten. Het horloge is ook betaalbaar in vergelijking met andere smartwatches voor sporters, wat het een goede keuze maakt voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige smartwatch zonder de hoge prijskaartjes.

Hoewel de Zeblaze VIBE 3 PRO veel te bieden heeft, heeft het ook een aantal nadelen. Ten eerste is het horloge vrij groot en zwaar, wat het minder geschikt maakt voor mensen met kleine polsen. Bovendien heeft het horloge geen NFC- of Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat het niet kan worden gebruikt om contactloos te betalen of verbinding te maken met andere apparaten zoals smartphones of koptelefoons.

In vergelijking met andere smartwatches voor sporters uit het artikel, heeft de Zeblaze VIBE 3 PRO een vergelijkbaar ontwerp en waterbestendigheid als de Xiaomi Amazfit Stratos 3. Beide horloges hebben ook ingebouwde GPS en hartslagmonitoring, maar de Xiaomi Amazfit Stratos 3 heeft een groter scherm en een langere batterijduur van maximaal 14 dagen. Ten opzichte van de Haylou Solar LS05 is de Zeblaze VIBE 3 PRO robuuster en beter geschikt voor outdooractiviteiten, maar heeft het geen lange batterijduur of NFC-connectiviteit zoals de Haylou Solar LS05. Al met al is de Zeblaze VIBE 3 PRO een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een robuuste en betaalbare smartwatch voor sport- en outdooractiviteiten, maar het is minder geschikt voor mensen met kleine polsen en biedt minder connectiviteitsopties dan sommige van de andere horloges uit het artikel.

Pluspunten:

Stijlvol en robuust
Ingebouwde GPS
Lange batterijduur

Minpunten:

Groot formaat

Haylou Solar LS05

De Haylou Solar LS05 is een betaalbare en stijlvolle smartwatch die geschikt is voor sporters. Het horloge heeft een 1,28-inch kleurendisplay met een resolutie van 240 x 240 pixels en is uitgerust met een aantal handige functies. Het horloge heeft een hartslagmeter, een stappenteller, een slaapmonitor en verschillende sportmodi, waaronder hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen. De Haylou Solar LS05 is waterbestendig tot een diepte van 5ATM, wat betekent dat je ermee kunt zwemmen en douchen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het horloge beschadigd raakt.

Een van de opvallende kenmerken van de Haylou Solar LS05 is de batterijduur. Met een batterijcapaciteit van 340 mAh kan het horloge tot wel 15 dagen meegaan bij normaal gebruik en tot 30 dagen in de energiebesparende modus. Dit is indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat de meeste andere smartwatches in deze prijsklasse een batterijduur hebben van 5-7 dagen.

Het horloge heeft helaas geen ingebouwde GPS, dus je moet je telefoon bij je dragen als je je route wilt bijhouden. Het heeft ook geen NFC-chip, wat betekent dat je geen mobiele betalingen kunt doen met het horloge. Een ander nadeel is dat de Haylou Solar LS05 geen muziekopslag heeft, wat betekent dat je je telefoon bij je moet dragen als je naar muziek wilt luisteren tijdens het sporten.

Vergelijking met andere horloges

In vergelijking met de andere horloges in dit artikel heeft de Haylou Solar LS05 een aantal voordelen en nadelen. Het horloge is zeker een van de meest betaalbare opties en biedt veel waar voor zijn geld. Het heeft een lange batterijduur, is waterbestendig en heeft verschillende handige functies voor sporters. Het nadeel is echter dat het geen ingebouwde GPS heeft, wat voor sommige sporters een dealbreaker kan zijn. Als je op zoek bent naar een betaalbare smartwatch voor dagelijks gebruik en sporten waarvoor je geen GPS nodig hebt, dan is de Haylou Solar LS05 zeker het overwegen waard.

Pluspunten:

Betaalbaar
Stijlvol
Lange batterijduur

Minpunten:

Geen ingebouwde GPS

Huawei Watch GT2

De Huawei Watch GT2 is een premium smartwatch die zich vooral richt op mensen die op zoek zijn naar een stijlvol horloge dat ook nog eens geschikt is voor het bijhouden van sportprestaties. Het horloge heeft een groot 1,39-inch AMOLED-scherm met een hoge resolutie en helderheid, dat zorgt voor een zeer goede leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht. Het horloge is voorzien van een robuuste behuizing van roestvrij staal en een 5ATM waterbestendigheid.

De Huawei Watch GT2 is voorzien van een ingebouwde GPS, hartslagmeter en accelerometer, die samen zorgen voor nauwkeurige metingen van je sportprestaties, zoals afstand, snelheid en verbrande calorieën. Het horloge biedt ook slaapmonitoring en stressmeting, waardoor je je gezondheid en welzijn kunt bijhouden. Daarnaast heeft het horloge een batterijduur van maximaal 14 dagen, wat betekent dat je het horloge minder vaak hoeft op te laden dan de meeste andere smartwatches.

In vergelijking met de andere horloges uit het artikel blinkt de Huawei Watch GT2 uit in zijn premium uitstraling en geavanceerde functies. Het heeft een van de beste displays en de langste batterijduur. Het horloge is echter ook een stuk duurder dan de andere horloges in deze lijst. Voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvol horloge met geavanceerde functies en bereid zijn om daarvoor te betalen, is de Huawei Watch GT2 een uitstekende keuze. Maar voor mensen die een meer betaalbare optie willen, zijn er andere horloges in deze lijst die beter geschikt zijn.

Pluspunten:

Groot scherm
Robuuste behuizing
Ingebouwde GPS
Lange batterijduur
Hartslagmeter en slaapmonitor

Minpunten:

Hoge prijs
Niet geschikt voor smalle polsen

TicWatch S2

De TicWatch S2 is een robuuste smartwatch die speciaal is ontworpen voor sporters. Het horloge heeft een 1,39-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 400 x 400 pixels. Het is waterdicht tot 5ATM en heeft een militaire standaard voor duurzaamheid en schokbestendigheid. Het horloge heeft een ingebouwde GPS, hartslagmeter en is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten.

Een van de grootste voordelen van de TicWatch S2 is de batterijduur van maximaal 2 dagen bij normaal gebruik en 5 dagen bij zuinig gebruik. Het horloge heeft ook een geavanceerde fitness-trackingfunctie met meer dan 12 verschillende sportmodi, waaronder zwemmen, hardlopen, wandelen en fietsen. Daarnaast heeft het horloge een muziekspeler, NFC-chip voor contactloze betalingen en de Google Assistant als spraakassistent.

In vergelijking met de andere horloges in het artikel blinkt de TicWatch S2 uit op het gebied van batterijduur en duurzaamheid. Het heeft ook meer sportmodi dan de meeste andere horloges. Het nadeel van de TicWatch S2 is dat het ontwerp misschien niet ieders smaak is en dat het horloge relatief groot en zwaar is. Ook is de prijs van de TicWatch S2 hoger dan die van sommige andere horloges in de lijst, hoewel het nog steeds betaalbaar is in vergelijking met veel high-end smartwatches op de markt.

Pluspunten:

Duurzaam
Ingebouwde GPS
Hartslagmeter en slaapmonitor

Minpunten:

Groot formaat
Korte batterijduur bij intensief gebruik

Q9 Sport Smartwatch

De Q9 Sport Smartwatch is een betaalbare optie voor sporters die op zoek zijn naar een slim horloge om hun activiteiten bij te houden. Het horloge heeft een groot 1,3-inch scherm en is waterdicht tot 5ATM, waardoor het geschikt is voor zwemmen en andere watersporten. Het heeft ook een ingebouwde GPS, waardoor je je route kunt volgen zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben.

De Q9 Sport Smartwatch biedt ook een scala aan gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder een hartslagmeter, slaapmonitor en stappenteller. Het horloge kan ook meldingen ontvangen van je smartphone en heeft een batterijduur van maximaal 15 dagen.

Hoewel de Q9 Sport Smartwatch enkele indrukwekkende functies heeft, heeft het ook enkele nadelen. Ten eerste kan de bouwkwaliteit beter, omdat het horloge soms niet goed reageert op aanrakingen of de polsbeweging niet goed registreert. Bovendien kan de nauwkeurigheid van de GPS beter en is de synchronisatie met de bijbehorende app niet altijd probleemloos.

In vergelijking met de andere smartwatches uit het artikel heeft de Q9 Sport Smartwatch een betaalbaarder prijskaartje en biedt het een goede set van basisfuncties voor sport en gezondheid. Het heeft ook een lange batterijduur en is waterdicht, waardoor het geschikt is voor zwemmen en andere watersporten. Echter, vergeleken met de andere horloges heeft de Q9 Sport Smartwatch minder geavanceerde functies, zoals een spraakassistent of NFC betalingen. Ook kan de bouwkwaliteit en nauwkeurigheid van de GPS beter. Al met al is de Q9 Sport Smartwatch een goede optie voor sporters die een betaalbare smartwatch zoeken met basisfuncties voor sport en gezondheid.

Pluspunten:

Betaalbaar
Waterdicht
Lange batterijduur

Minpunten:

Geen ingebouwde GPS
Minder duurzaam dan andere horloges

Kospet Magic 2

De Kospet Magic 2 is een van de nieuwste smartwatches op de markt en is een betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een slim horloge met veel functies. De Kospet Magic 2 heeft een 1,3-inch IPS-display met een resolutie van 240 x 240 pixels en wordt aangedreven door een krachtige MediaTek Helio A22-processor. Het horloge heeft 1 GB RAM en 16 GB intern geheugen, waardoor het soepel en snel werkt.

Een van de opvallende functies van de Kospet Magic 2 is de lange batterijduur. Met een 200 mAh-batterij gaat het horloge tot wel 7 dagen mee bij normaal gebruik. Dit maakt het horloge ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en hun horloge niet de hele dag willen opladen.

De Kospet Magic 2 biedt ook een breed scala aan gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder een hartslagmeter, stappenteller, slaapmonitor en verschillende sportmodi. Het horloge is ook waterdicht tot 3 ATM, wat betekent dat het kan worden gebruikt tijdens het zwemmen en douchen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over waterschade.

Hoewel de Kospet Magic 2 veel functies biedt voor een betaalbare prijs, zijn er enkele nadelen aan het horloge. Het ontwerp is niet zo slank en stijlvol als sommige van de duurdere smartwatches op de markt, en sommige gebruikers hebben gemeld dat de touchscreen niet altijd even responsief is. Ook mist de Kospet Magic 2 enkele van de geavanceerde functies van duurdere smartwatches, zoals NFC voor mobiele betalingen en GPS voor nauwkeurige locatiegegevens.

In vergelijking met de andere smartwatches in het artikel biedt de Kospet Magic 2 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een indrukwekkende batterijduur. Het is echter niet zo slank en stijlvol als sommige van de duurdere opties en mist enkele geavanceerde functies. Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare smartwatch met veel functies, is de Kospet Magic 2 zeker het overwegen waard.

Pluspunten:

Betaalbaar
Waterdicht
Hartslagmeter en slaapmonitor

Minpunten:

Geen ingebouwde GPS
Minder duurzaam dan andere horloges

Conclusie

Al met al biedt AliExpress een grote verscheidenheid aan smartwatches tegen betaalbare prijzen. De kwaliteit van deze horloges kan echter sterk variëren, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je er een aanschaft. In dit artikel hebben we gekeken naar zeven van de best beoordeelde smartwatches op AliExpress en hebben we de voor- en nadelen van elk horloge besproken.

Een ding dat opvalt bij de smartwatches op AliExpress is dat ze vaak dezelfde functies bieden als duurdere smartwatches, maar dan voor een fractie van de prijs. Dit kan een geweldige optie zijn voor mensen die de functies van een smartwatch willen, maar geen honderden euro’s willen uitgeven.

De Xiaomi Amazfit Stratos 3 en de Huawei Watch GT2 bieden bijvoorbeeld geavanceerde functies zoals GPS-tracking, hartslagmonitoring en verschillende sportmodi, terwijl de Haylou Solar LS05 en de Zeblaze VIBE 3 PRO meer gericht zijn op dagelijkse activiteitstracking en notificaties. De TicWatch S2 en de Kospet Magic 2 bevinden zich ergens tussenin, met functies voor zowel sport- als dagelijks gebruik.

Hoewel de Q9 Sport Smartwatch de goedkoopste optie is en een aantal nuttige functies biedt, waaronder hartslag- en slaapmonitoring, is het belangrijk op te merken dat het ontwerp en de functies iets minder geavanceerd zijn dan bij de andere horloges in dit artikel.

Over het algemeen biedt AliExpress een aantal geweldige opties voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare smartwatch. Zorg er wel voor dat je de reviews en specificaties grondig bekijkt voordat je een aankoop doet, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften en budget.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *