Welke screenprotector kopen?

Je herkent het vast wel, je hebt een mooie telefoon of tablet gekocht en dan komt de angst voor beschadigingen. Voor de achterkant van je apparaat koop je dan een mooi hoesje, maar ook het glaswerk wil je graag mooi houden. De oplossing is het aanbrengen van een screenprotector. Een screenprotector is een stukje folie of glas die je over het scherm van je telefoon plakt. Vervolgens zullen de krasjes op de folie ontstaan in plaats van op je telefoon. Wanneer de folie bekrast raakt kan je deze eenvoudig vervangen en is je scherm nog zo goed als nieuw.

Soorten screenprotector

Er zijn twee soorten screenprotector, namelijk de plastic folie exemplaren en de tempered glass varianten.

Plastic folie

Het voordeel van een plastic folie is dat ze vaak erg goedkoop zijn in aanschaf, zeker in China. Een ander voordeel is dat ze door de flexibiliteit niet zo snel zullen breken. Deze voordelen wegen naar mijn idee echter niet op tegen de nadelen. De plastic folie’s hebben namelijk de neiging om als ze nieuw zijn nog erg stroef te voelen, ze verzamelen snel vele kleine krasjes en zijn moeilijk aan te brengen zonder luchtbubbels. Daarnaast geeft de plastic laag een goedkope look aan het scherm van je telefoon, tablet of zelfs horloge.

Tempered glass

De tempered glass screenprotectors, waar ik persoonlijk een veel groter fan van ben, zijn de tweede variant. Deze exemplaren zijn een stuk stijver dan de plastic varianten waardoor ze kunnen breken, bovendien zijn ze wat duurder. De voordelen zijn dat (als ze niet breken) en een stuk langer mooi uitzien, ze eenvoudiger strak aan te brengen zijn en je telefoon zijn premium look behoudt.

Welke screenprotector is de beste?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je vereisten, maar op basis van bovenstaande punten zou ik de tempered glass (gehard glas) exemplaren als winnaar aan wijzen.

Waar koop ik een screenprotector?

Voor de meestvoorkomende apparaten kan je ze gewoon bij een Mediamarkt of andere winkel in Nederland halen. Wil je ze echter voor een scherpe prijs hebben en mag de verzending wat langer duren? Dan kan je behoorlijk wat geld besparen door via AliExpress
te bestellen.

Kapot telefoonscherm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *