Welke screenprotector kopen?

Je herkent het vast wel, je hebt een mooie telefoon of tablet gekocht en dan komt de angst voor beschadigingen. Voor de achterkant van je apparaat koop je dan een mooi hoesje, maar ook het glaswerk wil je graag mooi houden. De oplossing is het aanbrengen van een screenprotector. Een screenprotector is een stukje folie of glas die je over het scherm van je telefoon plakt. Vervolgens zullen de krasjes op de folie ontstaan in plaats van op je telefoon. Wanneer de folie bekrast raakt kan je deze eenvoudig vervangen en is je scherm nog zo goed als nieuw.

Soorten screenprotector

Er zijn twee soorten screenprotector, namelijk de plastic folie exemplaren en de tempered glass varianten.

Plastic folie

Het voordeel van een plastic folie is dat ze vaak erg goedkoop zijn in aanschaf, zeker in China. Een ander voordeel is dat ze door de flexibiliteit niet zo snel zullen breken. Deze voordelen wegen naar mijn idee echter niet op tegen de nadelen. De plastic folie’s hebben namelijk de neiging om als ze nieuw zijn nog erg stroef te voelen, ze verzamelen snel vele kleine krasjes en zijn moeilijk aan te brengen zonder luchtbubbels. Daarnaast geeft de plastic laag een goedkope look aan het scherm van je telefoon, tablet of zelfs horloge.

Tempered glass

De tempered glass screenprotectors, waar ik persoonlijk een veel groter fan van ben, zijn de tweede variant. Deze exemplaren zijn een stuk stijver dan de plastic varianten waardoor ze kunnen breken, bovendien zijn ze wat duurder. De voordelen zijn dat (als ze niet breken) en een stuk langer mooi uitzien, ze eenvoudiger strak aan te brengen zijn en je telefoon zijn premium look behoudt.

Welke screenprotector is de beste?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je vereisten, maar op basis van bovenstaande punten zou ik de tempered glass (gehard glas) exemplaren als winnaar aan wijzen.

Waar koop ik een screenprotector?

Voor de meest voorkomende apparaten kan je ze gewoon bij een Mediamarkt of andere winkel in Nederland halen. Wil je ze echter voor een scherpe prijs hebben en mag de verzending wat langer duren? Dan kan je behoorlijk wat geld besparen door via AliExpress te bestellen.

Kapot telefoonscherm

Hoe vind je de juiste screenprotector op AliExpress?

Het vinden van de juiste screenprotector voor je telefoon op AliExpress kan overweldigend lijken vanwege de vele opties die beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste te vinden:

  1. Controleer de compatibiliteit: zorg ervoor dat de screenprotector compatibel is met het merk en het model van je telefoon. Dit staat meestal vermeld in de productbeschrijving.
  2. Kijk naar de dikte: kies een screenprotector die dun genoeg is om het aanraakgevoeligheidsniveau van je telefoon niet te beïnvloeden, maar dik genoeg om je scherm te beschermen.
  3. Kijk naar de materiaalkeuze: hoewel gehard glas de meest populaire keuze is vanwege de duurzaamheid, zijn er ook andere materialen beschikbaar, zoals PET-folie.
  4. Controleer de beoordelingen en feedback van eerdere kopers: kijk naar de feedback van eerdere kopers om te zien of de screenprotector aan hun verwachtingen heeft voldaan en van goede kwaliteit is.

Als je deze factoren in overweging neemt bij het zoeken naar een screenprotector op AliExpress, kun je ervoor zorgen dat je de juiste aankoop doet en je telefoon beschermt tegen krassen en barsten.

Veel gestelde vragen over screenprotectors

Wat is een screenprotector?

Een screenprotector is een dunne, transparante folie die op het scherm van je telefoon wordt aangebracht om krassen, barsten en andere beschadigingen te voorkomen.

Hoe breng ik een screenprotector aan op mijn telefoon?

Het aanbrengen van een screenprotector kan soms lastig zijn, maar met de juiste techniek is het goed te doen. Zorg ervoor dat het scherm van je telefoon schoon en droog is voordat je de screenprotector aanbrengt. Plaats de protector op het scherm en druk deze voorzichtig aan vanuit het midden naar de randen. Werk eventuele luchtbellen weg met een pasje of een andere tool.

Moet ik een dure screenprotector kopen of is een goedkope variant ook goed?

De prijs van een screenprotector zegt niet altijd iets over de kwaliteit ervan. Er zijn goedkope screenprotectors die prima werken en duurdere die minder goed zijn. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van de protector, zoals de hardheid en de dikte.

Kan ik een screenprotector hergebruiken als ik deze eraf haal?

Nee, als je een screenprotector verwijdert, kun je deze niet opnieuw gebruiken. De protector kan beschadigd raken tijdens het verwijderen, waardoor deze niet meer goed werkt.

Zijn er ook screenprotectors die de privacy beschermen?

Ja, er zijn ook screenprotectors die de privacy van je telefoongesprekken en berichten beschermen. Deze protectors zorgen ervoor dat het scherm alleen vanuit een bepaalde hoek goed te zien is.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *