3 Goedkope AliExpress Alternatieven voor AirPods

Apple Airpods zijn al jarenlang de standaard voor draadloze oordopjes en hebben een flinke reputatie opgebouwd onder muziekliefhebbers. De Airpods zijn erg gebruiksvriendelijk en leveren een goede geluidskwaliteit met een lange batterijduur. Daarnaast beschikken ze over handige functies, zoals de mogelijkheid om automatisch te pauzeren wanneer een oordopje wordt uitgenomen en de mogelijkheid om Siri te activeren door middel van spraakopdrachten.

Echter, de Airpods zijn ook erg prijzig. Voor veel mensen is de prijs van bijna 180 euro een flinke drempel om over te stappen op draadloze oordopjes. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen op zoek zijn naar goedkopere alternatieven.

Een goed alternatief voor de Airpods moet voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen. Ten eerste moet de geluidskwaliteit goed zijn, anders is het lastig om van muziek te genieten. Daarnaast moeten de oordopjes gemakkelijk te gebruiken zijn, zodat ze bijvoorbeeld gemakkelijk verbinding kunnen maken met verschillende apparaten. Tot slot is de batterijduur een belangrijke factor, omdat niemand zijn of haar oordopjes elke dag wil opladen. Als een alternatief aan deze eigenschappen voldoet, kan het een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare draadloze oordopjes.

i90000 Max TWS

De i90000 Max TWS is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor de Apple Airpods. Het belangrijkste voordeel van deze oordopjes is dat ze veel goedkoper zijn dan de Airpods, terwijl ze toch een aantal van dezelfde functies bieden, zoals automatisch koppelen en een touch-gevoelige bediening. De bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en batterijduur van de i90000 Max TWS-koptelefoons kunnen helaas niet tippen aan die van de Airpods.

Over het algemeen kan de i90000 Max TWS-koptelefoon een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een goedkopere alternatief voor de Airpods, maar het is belangrijk om zich bewust te zijn van de nadelen van het kopen van een goedkope kloon op AliExpress. Als je bereid bent om het risico te nemen, kan het een mooie manier zijn om wat geld te besparen.

Haylou GT1 Plus

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor Apple Airpods, dan is de Haylou GT1 Plus misschien iets voor jou. De Haylou GT1 Plus heeft een aantal kenmerken die overeenkomen met de Airpods, zoals het draadloze ontwerp en de oplaadcase. Maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen die je moet overwegen voordat je een aankoop doet.

Pluspunten:

  1. Prijs: De Haylou GT1 Plus is aanzienlijk goedkoper dan de Airpods. Hierdoor is het een goede optie voor mensen die wel draadloze oordopjes willen, maar niet de hoofdprijs willen betalen.
  2. Batterijduur: Met een batterijduur van 18 uur (inclusief de oplaadcase) biedt de Haylou GT1 Plus luisterplezier voor enkele dagen.
  3. Comfort: De Haylou GT1 Plus wordt geleverd met verschillende maten oordopjes, zodat je de perfecte pasvorm kunt vinden die bij jouw oren past.

Minpunten:

  1. Geluidskwaliteit: Hoewel de geluidskwaliteit van de Haylou GT1 Plus niet slecht is, is het ook niet zo goed als de Airpods. De bastonen zijn niet zo sterk en de hoge tonen kunnen soms schel klinken.
  2. Bouwkwaliteit: De Haylou GT1 Plus is gemaakt van goedkoop plastic en voelt minder stevig aan dan de Airpods. Het oplaadcase voelt ook goedkoper aan en kan gemakkelijker krassen.

Al met al is de Haylou GT1 Plus een goed alternatief voor Airpods als je op zoek bent naar draadloze oordopjes met een aardige geluidskwaliteit, comfortabele pasvorm en een lange batterijduur voor een betaalbare prijs. Echter, als geluidskwaliteit en bouwkwaliteit belangrijk voor je zijn, dan zijn de Airpods nog steeds de beste optie.

QCY T5

De QCY T5 is een andere populair AirPods-alternatief op AliExpress. Net als de andere alternatieven die we besproken hebben, is de QCY T5 veel goedkoper dan de AirPods, maar biedt het toch veel van dezelfde functies.

Een van de belangrijkste voordelen van de QCY T5 is de prijs. Voor een fractie van de kosten van de AirPods krijg je een vergelijkbaar geluid en een vergelijkbare gebruikerservaring. Daarnaast hebben de QCY T5-oordopjes ook een IPX5 waterdichtheidscertificering, waardoor ze bestand zijn tegen regen en zweet.

Een ander voordeel van de QCY T5 is de batterijduur. Elke oordopje heeft een batterijduur van ongeveer 4 uur, en de oplaadcase biedt nog eens 25 uur extra batterijduur. Dat is langer dan de AirPods.

Hoewel de QCY T5 in veel opzichten vergelijkbaar is met de AirPods, zijn er ook enkele nadelen. Een van de nadelen is de pasvorm en het comfort. Sommige gebruikers vinden dat de oordopjes niet zo comfortabel zitten als de AirPods en dat ze gemakkelijker uitvallen.

Een ander nadeel is de touchbediening. De QCY T5 heeft touchbediening om muziek af te spelen, te pauzeren en te skippen, maar sommige gebruikers vinden het moeilijk om de bediening onder de knie te krijgen en ervaren soms onbedoelde pauzes of skippen van nummers.

Als je op zoek bent naar een goedkope AirPods-alternatief met vergelijkbare functies, dan is de QCY T5 een goede optie. Het biedt een goede geluidskwaliteit, waterdichtheid en een lange batterijduur. Houd er echter rekening mee dat de pasvorm en de touchbediening misschien niet voor iedereen ideaal zijn.

De alternatieven voor de Airpods tegen elkaar afgezet

i90000 Max TWSHaylou GT1 PlusQCY T5Apple AirPods
Prijs€ 15 – € 30€ 20 – € 25€ 20 – € 30€ 139 – € 279
Batterijduur4 – 5 uur4 uur4 uur5 uur
Oplaadtijd1 uur1 uur1,5 uur1 uur
Draadloos opladenJaNeeNeeJa
Bluetooth-versie5.05.05.05.0
GeluidskwaliteitRedelijkGoedGoedZeer goed
RuisonderdrukkingNeeNeeNeeJa
WaterbestendigheidNeeIPX5IPX5Nee
CompatibiliteitiOS/AndroidiOS/AndroidiOS/AndroidiOS/Android
BedieningTouchKnoppenKnoppenTikken
Gewicht5,5 g3,7 g4,7 g4 g

Zoals de tabel laat zien, zijn de i90000 Max TWS, Haylou GT1 Plus en QCY T5 allemaal veel goedkoper dan de Apple AirPods. Ze hebben echter wel minder batterijduur en zijn niet zo waterbestendig als de AirPods. Ook is de geluidskwaliteit vaak minder goed en hebben ze geen actieve ruisonderdrukking. Qua compatibiliteit en bediening doen ze echter niet onder voor de AirPods. Over het algemeen zijn deze alternatieven geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar alternatief voor de AirPods.

Het juiste Airpod alternatief voor jou?

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor de Apple Airpods, dan zijn er zeker interessante opties op AliExpress te vinden. De i90000 Max TWS, Haylou GT1 Plus en QCY T5 zijn allemaal draadloze oordopjes die veel van dezelfde functies bieden als de Airpods, maar voor een lagere prijs.

Als het gaat om de geluidskwaliteit, kunnen de i90000 Max TWS en QCY T5 zich meten met de Airpods, terwijl de Haylou GT1 Plus maar ietsjes achterblijft. Alle drie de alternatieven hebben een vergelijkbare batterijduur als de Airpods, maar de i90000 Max TWS heeft de meest indrukwekkende batterijduur van allemaal.

Qua ontwerp hebben alle drie de alternatieven een vergelijkbaar uiterlijk als de Airpods, met een vergelijkbare vormfactor en aanraakbediening. De i90000 Max TWS heeft echter een iets grotere oplaadcase, terwijl de QCY T5 een meer gestroomlijnd ontwerp heeft. De Haylou GT1 Plus heeft een opvallend design met meerdere kleuropties.

Een belangrijk aspect van het zoeken naar een alternatief voor de Airpods is de prijs. De i90000 Max TWS is het duurste van de drie alternatieven, maar biedt wel de meeste functies. De Haylou GT1 Plus en QCY T5 zijn beide goedkoper en bieden nog steeds vergelijkbare functies als de Airpods.

Al met al zijn deze drie alternatieven goede opties voor mensen die op zoek zijn naar draadloze oordopjes met vergelijkbare functies als de Apple Airpods, maar voor een lagere prijs. Welk alternatief het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *