Twee goedkope alternatieven voor de Remarkable 2

De Remarkable 2 is een populaire e-reader en schrijftablet die bekend staat om zijn geavanceerde technologie en uitstekende schrijfervaring. Het apparaat maakt gebruik van de zogenaamde ‘canvas-technologie’ die het mogelijk maakt om te schrijven en te tekenen op een scherm dat aanvoelt als papier. Bovendien heeft het apparaat een lange batterijduur, een slank ontwerp en een hoge resolutie display.

Hoewel de Remarkable 2 een geweldig apparaat is, kan de prijs voor sommige mensen een obstakel vormen. Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar op AliExpress die vergelijkbare functies bieden, maar tegen een veel lagere prijs. Hierbij kun je denken aan een paperlike schermfolie en de Meebook M6 Tablet. In dit artikel bespreken we deze twee alternatieven en vergelijken we ze met de Remarkable 2 om te zien welk apparaat het beste bij jou past.

Tablet met papiertextuur beschermfolie

Als alternatief voor de Remarkable tablet, kun je ook een combinatie van een tablet met een paperlike screen protector en een notitie-app gebruiken.

Een geschikte tablet voor notities zou bijvoorbeeld de iPad zijn, die een goede stylus en diverse notitie-apps heeft. Er zijn ook andere merken tablets beschikbaar die geschikt zijn voor notities, zoals de Samsung Galaxy Tab of de Lenovo Tab. Het is belangrijk om een tablet te kiezen met voldoende opslagruimte, goede accuduur en een schermgrootte die bij je past.

Een paperlike screen protector kan helpen om het schrijven op een tablet te verbeteren, door het oppervlak van het scherm te verzachten en te voorzien van een lichte textuur die vergelijkbaar is met papier. Er zijn verschillende merken beschikbaar, zoals Paperlike en Supershieldz. Voor een Ipad zou je bijvoorbeeld voor deze folie kunnen kiezen.

Voor de notitie-app kun je kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van jouw voorkeur. Een populaire keuze is de app GoodNotes, die verschillende functionaliteiten biedt zoals de mogelijkheid om PDF’s te importeren en te annoteren, notities te organiseren in mappen en meer. Andere opties zijn bijvoorbeeld Notability, Evernote en OneNote.

Met deze combinatie van een tablet, paperlike screen protector en notitie-app kun je een vergelijkbare ervaring hebben als met de Remarkable tablet, maar met meer flexibiliteit in de keuze van de hardware en software. Dit is voornamelijk een goede optie om te proberen als je al over een tablet beschikt.

Meebook M6 Tablet

De Meebook M6 is een 6-inch tablet die is ontworpen voor het lezen van e-boeken en het nemen van notities. Het apparaat is gebaseerd op Android 11 en beschikt over 3GB RAM en 32GB ROM, met ondersteuning voor uitbreiding tot 1TB via een microSD-kaartsleuf. Het heeft ook een 300 PPI anti-glare glas coverlens en een grote 2200mAh-batterij die ongeveer 5 weken standby-tijd biedt.

Als we de Meebook M6 vergelijken met de Remarkable 2, zien we dat de Meebook M6 een aantal voordelen, maar ook nadelen heeft. Zo heeft het apparaat een lagere resolutie (1448 x 1072) dan de Remarkable 2 (1872 x 1404), maar heeft het meer intern geheugen met 32GB. Dat terwijl de Remarkable 2 standaard slechts 8GB heeft. Bovendien heeft de Meebook M6 een microSD-kaartsleuf die uitbreiding tot 1TB mogelijk maakt, terwijl de Remarkable 2 geen optie heeft voor uitbreidbaar geheugen. Aan de andere kant heeft de Remarkable 2 een speciale e-inkt-technologie die een natuurlijker schrijfgevoel geeft bij het maken van notities en tekeningen. Bovendien heeft de Remarkable 2 een veel langer batterijleven van ongeveer twee weken, terwijl de Meebook M6 slechts zo’n vijf dagen meegaat bij intensief gebruik.

Als we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Meebook M6 een goedkoper alternatief voor de Remarkable 2, terwijl het nog steeds een goede kwaliteit en functionaliteit biedt. Het is een optie voor diegenen die een e-boeklezer en een notitie-apparaat nodig hebben, maar niet de hoge prijs van de Remarkable 2 willen betalen.

Meebook M6 als alternatief voor de Remarkable 2

Vergelijking van Remarkable 2 alternatieven

FeatureRemarkable 2Meebook M6
Schermgrootte10,3 inch6 inch
SchermtypeE-inkE-ink
Schermresolutie1872 x 14041448 x 1072
SchrijfervaringUitstekendUitstekend
BesturingssysteemProprietaryAndroid 11
OpnamefunctieNeeJa
WifiJaJa
BluetoothJaJa
BatterijduurTot 2 wekenTot 5 weken
Prijs350 euro170 euro

De Remarkable 2 heeft het grootste scherm en de beste schrijfervaring van de drie, maar het heeft geen opnamefunctie en is aanzienlijk duurder dan de andere twee opties. De Xiaomi Mijia LCD Writing Tablet is veruit de goedkoopste van de drie, maar het heeft geen wifi- of Bluetooth-functionaliteit en het scherm is een LCD-scherm in plaats van een E-ink scherm. De Meebook M6 is de enige met een Android-besturingssysteem, heeft een uitbreidbare opslagcapaciteit en heeft een uitstekende schrijfervaring, maar het heeft een kleiner scherm dan de Remarkable 2. Afhankelijk van wat je zoekt in een schrijftablet, kan een van deze opties beter bij je passen dan de andere.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *