Aliexpress vs DHgate: Welke is beter voor jou

Als je op zoek bent naar producten uit China, zijn Aliexpress en DHgate twee van de populairste online marktplaatsen die je zult tegenkomen. Beide platforms bieden een breed scala aan producten tegen lage prijzen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Aliexpress

Aliexpress is een consumentgerichte marktplaats die zich richt op individuele kopers. Het biedt een breed scala aan producten, van kleding en sieraden tot elektronica en huishoudelijke artikelen. Aliexpress heeft een grote selectie aan producten en een gemakkelijk te gebruiken interface. Ook biedt het de mogelijkheid om direct te communiceren met verkopers. Hierdoor is het gemakkelijk om vragen te stellen over producten of levering.

Ben je op zoek naar scherpe aanbiedingen op Aliexpress? Neem dan hier eens een kijkje.

DHgate

DHgate is een groothandelsmarktplaats die zich richt op zakelijke kopers en verkopers. Het biedt een brede selectie aan producten, met een nadruk op elektronica en mode-accessoires. DHgate biedt lagere prijzen dan Aliexpress, vooral voor grotere hoeveelheden van een product. DHgate’s groothandelsprijzen maken het een goede optie voor bedrijven die producten willen inkopen voor resale.

Aliexpress en DHgate met elkaar vergeleken

AliexpressDHgate
DoelgroepConsumentenZakelijke kopers en verkopers
ProductcategorieƫnBreed scala aan producten, van kleding en sieraden tot elektronica en huishoudelijke artikelenBreed scala aan producten, met een nadruk op elektronica en mode-accessoires
PrijzenGemiddeld iets hoger dan DHgateLagere prijzen, vooral voor grotere hoeveelheden van een product
Mogelijkheid tot communicerenDirecte communicatie met verkopersDirecte communicatie met verkopers
VerzendingVerschillende verzendmethoden beschikbaarVerschillende verzendmethoden beschikbaar
Retourneren en terugbetalingenRetourneren en terugbetalingen volgens Aliexpress beleidRetourneren en terugbetalingen volgens DHgate beleid

Als je op zoek bent naar een brede selectie aan producten en gemakkelijk contact met verkopers, is Aliexpress waarschijnlijk de beste optie voor jou. Als je een grotere hoeveelheid van een product wilt kopen tegen lagere prijzen, is DHgate een betere keuze.

Heb je vragen? Laat het weten in de comments!

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *