Cubot X18

De Cubot X18 is de budget telefoon van Cubot. Het voornaamste wapenfeit van deze telefoon is zijn bijzondere beeldverhouding van 18:9. Daar waar de grote broer, de Cubot x18 plus, uitgerust was met twee dubbele camera’s, bevat deze gewoon een voor- en achtercamera.

Cubot X18

Technische specificaties Cubot X18

Modelnaam Cubot X18
Android versie 7.0
SoC MTK MT6737T Quad core, 1.5GHz
Opslagruimte (ROM) 32 GB
Werkgeheugen (RAM) 3 GB
Beeldschermformaat 5.7 inch
Resolutie 1440 x 720
Camera’s 13 MP selfiecamera en 16 MP Sony achtercamera

Reviews

De reviews van de telefoon zijn gematigd positief. Zo vat Gizchina zijn review als onderstaande samen:

Mooi en snel in dagelijks gebruik, zonder significante vertragingen, een heel behoorlijke batterijduur en een adequate camera. Dat is alles wat je moet weten als je van plan bent een Cubot X18 te gaan kopen. Het is weliswaar geen telefoon die je zal kopen om mee te gaan gamen, maar voor het budget is hij prima. Het is de eerste Android telefoon met een 18:9 beeldscherm (tenminste van een Chinese fabrikant), en naar zijn mening een goede start. Mocht je interesse hebben in de telefoon, hij is de moeite waard.

De volledige review kan je hier vinden.

Ook op YouTube zijn verschillende reviews van de Cubot X18 te vinden, zoals bijvoorbeeld onderstaande:

Op Amazon is de gebruikerservaring van een gebruiker te vinden. Voor deze gebruiker voldeed de telefoon niet aan zijn verwachtingen, daarom is hij overgestapt naar de veel duurdere HTC U11.

Op basis van de ervaringen die online te vinden zijn lijkt het een prima telefoon voor het budget. Verwacht echter geen Iphone, Galaxy etc. killer van de telefoon.

Geschiktheid voor Nederland

Niet alle telefoons vanuit China zijn geschikt voor gebruik in Nederland. Het voornaamste struikelblok zijn de 4G banden. In Nederland maken verschillende providers gebruikt van de B20 (800) band. De B20 band wordt door de Cubot X18 ondersteund, wat hem geschikt maakt voor alle Nederlandse netwerken. Daarnaast is de telefoon standaard voorzien van de Nederlandse taal.

Waar te koop?

De telefoon is te koop bij verschillende bekende webshops zoals Banggood, Gearbest, Geekbuying en natuurlijk AliExpress. Bij diezelfde shops worden ook screenprotectors en cases voor de X18 verkocht.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *