De Doogee Y8 bekeken

De Doogee Y8 is January 2019 uitgebracht als opvolger van de Doogee Y7! De nieuwe telefoon is voorzien van de MediaTek MT6739W , welke gebaseerd is op de ARM Cortex-A53 processor. Deze Quad-Core processor wordt ondersteund door een PowerVR GE8100 GPU. De telefoon is o.a. leverbaar met 3 GB aan ramgeheugen en 16 GB aan opslag. De telefoon bevat een Fingerprint sensor om hem te unlocken. De scherpste prijs voor de Doogee vindt je hier.

Doogee Y8 aangezicht

Inhoudsopgave

  1. Ontwerp & scherm
  2. Reviews
  3. Screenprotectors
  4. Cases

Het ontwerp en scherm

De Doogee is in de basis gemaakt van Polycarbonate en heeft een beeldverhouding van 18:9. Van het totale front oppervlak van de Doogee Y8 wordt maar liefst 80% in beslag genomen door het scherm. Het scherm zelf, een LCD IPS scherm, heeft een diagonaal van 6.08″ met een resolutie van 720 x 1440 . Deze verhouding tussen formaat en resolutie zorgt voor een pixeldichtheid van Medium Density, 265 ppi. Voor de meeste gebruikers zal dit een prima scherp beeld opleveren.

Doogee Y8 camera

Reviews van de Doogee Y8

De telefoon heeft nog onvoldoende reviews om een goed beeld te kunnen vormen. Een update volgt als er meer over te vinden is.

Screenprotector voor de Doogee Y8

Als je dan zo’n mooie Doogee Y8 hebt wil je graag dat het scherm daarvan goed blijft. Om je scherm in goede staat te houden is het aan te raden tempered glass, of gehard glas, bescherming te gebruiken. Mocht er toch een keer een kras op de screenprotector van je model komen, dan koop je zo een nieuwe, voor de prijs van een paar euro hoef je het niet te laten. Een passende screenprotector kan je bijvoorbeeld hier vinden.

Doogee Y8 met druppel notch

Hoesjes voor Doogee Y8

Los van het scherm is het ook wel prettig om de behuizing in goede staat te houden. Een op maat gemaakt hoesje voor de Doogee Y8 kan hierbij goed van pas komen, maar is ook handig als je gewoon eens een andere look wil. Aangezien je voor een klein bedrag al een mooie casing, zoals hier te vinden, hebt is dit zeker de moeite waard.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *