Review: Veithdia gepolariseerde Aliexpress zonnebril

Aangezien mijn vorige Sinner zonnebril de zomervakantie niet overleefd heeft (op de zonnebril gaan zitten is geen aanrader voor de duurzaamheid) was het tijd voor een nieuwe. En waarom dan niet gelijk eentje uit China proberen? Op Tweakers las ik positieve reacties over de Veithdia zonnebrillen dus dat moest hem dan maar worden.

Veithdia zonnebril in etui

De Veithdia zonnebrillen zitten qua prijzen wat hoger dan de super cheape zonnebrillen zoals je die zoveel tegenkomt op Aliexpress en co. De verwachting is dan ook dat deze Veithdia zonnebril van een iets hogere kwaliteit is dan bijvoorbeeld het gratis Lipton zonnebrilletje die je in de supermarkt krijgt bij twee pakken ijsthee.

Specificaties Veithdia 6560

MerkVeithdia
Model naam6560
TypeGepolariseerde zonnebril*
MateriaalPolycarbonaat & Aluminium

* Een gepolariseerde zonnebril zorgt ervoor dat je minder last hebt van schitteringen van zonlicht, wat een rustiger beeld zou moeten geven.

Inhoud van de verpakking

Bij het ontvangen van de zonnebril ontvang je een aantal accessoires waarvan voornamelijk de etui en het schoonmaakdoekje nuttig zijn. Er is ook het een en ander aan informatie meegeleverd, maar dat is allemaal in het Chinees.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit lijkt op eerste gezicht prima in orde te zijn. De pootjes van de bril bewegen soepel en geven een licht veer effect voor het volledig uitklappen. Een Ray-Ban voelt bijvoorbeeld stroever aan dan deze Veithdia. De bril bevat verder geen scherpe randen of slecht afgewerkte plekken.

Veithdia zonnebril vooraanzicht

Zicht

Het zicht via deze bril is zeker in verhouding tot zijn prijs meer dan prima. Vergeleken met de goedkope zonnebrillen, die het beeld voornamelijk een stuk donkerder maken, is het zicht erg aangenaam. Bij de Veithdia 6560 wordt het beeld niet alleen iets donkerder, maar ook rustiger aan het oog terwijl het contrast iets toeneemt. Grappig is dat het beeld niet blauwig van kleur wordt zoals je verwacht bij het aangezicht, maar eerder rood/bruinig. Bij een vergelijking met de beschikbare Ray-Ban zonnebril legt de Veithdia het toch af. De Ray-ban Wayfarer geeft een natuurlijker beeld waardoor deze nog rustiger aan de ogen voelt.

Veitdhia vergeleken met een ray-ban wayfarer

Fitting

Hoewel de zonnebril breed genoeg zou moeten zijn voelt hij iets smal aan, mogelijk heeft dit te maken met het bewegingsbereik van de pootjes. Wat erg aangenaam is aan de Wayfarer waarmee de Veithdia vergeleken wordt is dat die een groot deel van je zicht afdekt. De glazen van de nieuwe zonnebril zijn wat kleiner waardoor er vrij veel licht langs de glazen valt.

Hebben?

Voor de prijs van ongeveer 10 euro is deze zonnebril absoluut een goede aankoop. Concurreren met de grote westerse merken (die al snel een factor 10 duurder zijn) kan dit specifieke exemplaar echter nog niet. Als de looks binnen je smaak vallen zou ik er gewoon voor gaan.

Het exemplaar zoals gereviewd kan je hier vinden op AliExpress, mocht je andere zonnebrillen van Veithdia willen dan kan je hier een overzicht vinden.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *