Xiaomi Redmi Note 4X

Met zijn introductie februari 2017 is de Xiaomi Redmi Note 4X niet meer de nieuwste telefoon op de markt. De basis versie van de opvolger, de Redmi Note 5A, is ondertussen zelfs al op de markt verschenen. Toch komt de Xiaomi Redmi Note 4X nog steeds voor in toplijstjes. Dit voornamelijk door de prijs/kwaliteit verhouding die met een vanaf prijs van rond de € 110 erg goed is.

Redmi note 4 bij AliExpress

Ontwerp

Het ontwerp van de Xiaomi Redmi Note 4X wijkt niet veel af van de standaard Redmi ontwerpen van de afgelopen periode. De behuizing is gemaakt van een combinatie van voornamelijk metaal en wat plastic. Daarbij is de telefoon leverbaar in een vijftal kleuren, namelijk zwart, goud, roze, zilver en turquoise. Al zal je de turquoise variant niet vaak tegen komen. De Xiaomi Redmi Note 4X beschikt over een handige notificatie led zodat je geen update mist.

Kleurvarianten van de Xiaomi Redmi Note 4X
Kleurvarianten van de Xiaomi Redmi Note 4X

Weergave

De weergave van de Xiaomi Redmi Note 4X wordt verzorgt door een, naar mijn mening groot, scherm van 5,5 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels (Full HD). Een full hd scherm in combinatie met een 5,5 inch formaat zorgt voor een hoge pixeldichtheid van 401 pixels per inch. Dit houdt in dat pixels te onderscheiden zijn bij een schermafstand kleiner dan vijf centimeter! Door een aardig contrastratio (1000:1) en een goede lichtopbrengst (450 cd/m2) is het scherm in alle normale omstandigheden goed af te lezen.

Prestaties

Als basis van de telefoon fungeert de Qualcomm Snapdragon 625. Deze midrange SOC is de voorloper van de 626 en zorgt voor zeer acceptabele prestaties. Op Antutu behaald de telefoon een score rond de 62.000 punten, wat in dit segment een prima score is.

Een ander onderdeel van de telefoon wat qua prestaties opvalt is de batterij. De batterij heeft een capaciteit van 4100 mAh, wat voor 39% van de gebruikers een batterijduur van meer dan twee dagen oplevert! Daarnaast kan ongeveer 50% van de gebruikers ruim een dag tot twee dagen met een batterijlading doen.

Software

Xiaomi zou Xiaomi niet zijn als de telefoon niet geleverd zou worden met MIUI. MIUI is de door Xiaomi aangepaste Android ROM. De onderliggende Android versie is 6.0, maar dankzij de aangepaste MIUI roms ben je altijd up-to-date qua beveiligingsupdates etc. Xiaomi heeft een prima reputatie betreffende het uitbrengen van updates.

Reviews Xiaomi Redmi Note 4X

De telefoon wordt zeer positief beoordeeld door de gebruikers. Hoge scores worden voornamelijk gehaald op de batterijduur (9,1) en verbindingsmogelijkheden (9,1). Als er dan toch een kritische noot mag zijn is dat de camera, deze wordt beoordeeld met een 7,5. De camera presteert voornamelijk bij donkere omstandigheden wat minder, maar dit zie je meer terug bij telefoons in de prijsklasse.

Screen protectors en hoesjes voor de Xiaomi Redmi Note 4X

Doordat het scherm een lichte bolling heeft aan de zijkanten (het zgn. 2.5d scherm) overlapt de screen protector niet het gehele scherm. Het klopt dus dat de screen protector die je ontvangt aan de kleine kant lijkt. Goede screen protectors kan je o.a. bij AliExpress kopen.

Onderstaand een aantal voorbeelden van passende beschermhoesjes voor de Redmi Note 4. Klik op de afbeelding om een kijkje te nemen bij de verkoper. Of klik hier voor een overzicht van cases op AliExpress.
Xiaomi Redmi Note 4 case Xiaomi Redmi Note 4 hoesje

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *