Review: Roswheel fietstas 1L (kort)

Als je een langere tocht gaat maken op de racefiets is het prettig als je wat kleine spullen mee kan nemen. Bijvoorbeeld een telefoon, wat pasjes en sleutels. Een compacte zadeltas biedt hier de mogelijkheid voor. Zo’n zadeltas kan je voor een paar tientjes kopen hier in Nederland. Maar ook voor zadeltassen zijn goedkopere alternatieven te vinden in het verre oosten. Zo kwam ik bij de fietstas van Roswheel terecht, deze was al te bestellen voor minder dan vijf euro.

Zadeltas van Roswheel met 1 liter inhoud

Wat heeft de zadeltas uit China te bieden?

Het is een erg compact tasje met naar verluid een inhoud van 1 liter. Dit is net groot genoeg om een Xiaomi Redmi 3 (5″) te kunnen herbergen. Heb je een grotere telefoon dan zal je een grotere tas moeten zoeken. De tas is tot nu toe waterdicht gebleken, de toekomst zal uitwijzen of dit ook op langere termijn het geval is.

Bevestiging

De tas is erg eenvoudig te bevestigen. De tas wordt met behulp van een klittenband bevestigd aan de zadelpen, daarnaast wordt de tas aan de onderkant van het zadel bevestigd met behulp van twee clips.

Het zadeltasje bevestigd aan de fiets

Leuke extra, bevestiging voor een lampje

Een leuke extra van deze zadeltas is het bevestigingspunt voor een achterlicht. Het is een simpel bandje op de achterkant waar je een smart(achtig) lampje overheen kan schuiven.

Bevestigingspunt voor lampjes op de zadeltas

Conclusie

Het is een relatief simpel product en het doet wat het moet doen. Mocht je een grote telefoon of andere grotere voorwerpen willen vervoeren, dan kan je beter iets anders zoeken. Heb je een tas nodig voor het mee slepen van kleine dingen tijdens het wielrennen? Dan is dit zeker een aanrader! Mocht je ook eentje willen bestellen, dan kan dat bijvoorbeeld bij Banggood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *