Review: Roswheel fietstas 1L

Als je een langere tocht gaat maken op de racefiets is het prettig als je wat kleine spullen mee kan nemen. Bijvoorbeeld een telefoon, wat pasjes en sleutels. Een compacte zadeltas biedt hier de mogelijkheid voor. Zo’n zadeltas kan je voor een paar tientjes kopen hier in Nederland. Maar ook voor zadeltassen zijn goedkopere alternatieven te vinden in het verre oosten. Zo kwam ik bij de fietstas van Roswheel terecht, deze was al te bestellen voor minder dan vijf euro.

Zadeltas van Roswheel met 1 liter inhoud

Wat heeft de zadeltas uit China te bieden?

Het is een erg compact tasje met naar verluid een inhoud van 1 liter. Dat is voldoende om bijvoorbeeld een reserveband, bandenlichters, co2 patronen (2) en een CO2 tussenstukje in te vervoeren. Met dat erin blijft er nog voldoende ruimte over voor pasjes en een losse sleutel. Als je hem niet te vol stopt kan je er ook nog een kleine telefoon in kwijt. Een Xiaomi Redmi 3 (5″) past bijvoorbeeld net. Een grotere telefoon gaat helaas niet passen. De tas is tot nu toe waterdicht gebleken, de toekomst zal uitwijzen of dit ook op langere termijn het geval is.

Bevestiging

De tas is erg eenvoudig te bevestigen. De tas wordt met behulp van een klittenband bevestigd aan de zadelpen, daarnaast wordt de tas aan de onderkant van het zadel bevestigd met behulp van twee clips.

Het zadeltasje bevestigd aan de fiets

Leuke extra, bevestiging voor een lampje

Een leuke extra van deze zadeltas is het bevestigingspunt voor een achterlicht. Het is een simpel bandje op de achterkant waar je een smart(achtig) lampje overheen kan schuiven.

Bevestigingspunt voor lampjes op de zadeltas

Alternatieven

  1. ROCKBROS Zadeltas – Deze zadeltas heeft een inhoud van 1,5 liter en is gemaakt van waterdicht materiaal. Het heeft een handige ritssluiting en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De tas heeft ook reflecterende strips voor extra veiligheid tijdens het fietsen in het donker.
  2. B-SOUL Zadeltas – Deze zadeltas is gemaakt van duurzaam en waterafstotend materiaal. Het heeft een inhoud van 1 liter en heeft een handige ritssluiting. De tas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft reflecterende strips voor extra zichtbaarheid.
  3. Topeak Aero Wedge Pack: Deze zadeltas heeft een vergelijkbaar ontwerp als de Roswheel, maar is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Het heeft een strak uiterlijk en is gemakkelijk te bevestigen aan de zadelpen. Bovendien heeft het een vergrendelbare rits, waardoor het gemakkelijker is om toegang te krijgen tot je spullen zonder dat deze eruit vallen.
  4. Lezyne M Caddy: Dit is een hoogwaardige zadeltas van Lezyne, bekend om hun fietsaccessoires. De M Caddy is verkrijgbaar in verschillende maten en heeft een waterbestendige constructie. Het heeft ook een handige binnenzak en een externe lus om verlichting aan te bevestigen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zadeltassen beschikbaar, maar deze vier tassen zijn vergelijkbaar met de Roswheel en geschikt voor verschillende soorten fietstochten.

Conclusie

Het is een relatief simpel product en het doet wat het moet doen. Mocht je een grote telefoon of andere grotere voorwerpen willen vervoeren, dan kan je beter iets anders zoeken. Heb je een tas nodig voor het mee slepen van kleine dingen tijdens het wielrennen? Dan is dit zeker een aanrader! Mocht je ook eentje willen bestellen, dan kan dat bijvoorbeeld bij Banggood.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *