AliExpress Nederland

AliExpress wat is dat?

AliExpress (AE) is de, in Nederland beschikbare, op consumenten gerichte variant van Alibaba. Alibaba is juist gericht is op de groothandel. Eigenlijk is AE redelijk vergelijkbaar met Ebay, maar dan de Chinese variant. Op AE zijn in tegenstelling tot Ebay weinig individuele verkopers terug te vinden. In de meeste gevallen gaat het om kleine of grotere resellers. Doordat het erg overzichtelijk is, is het goed mogelijk om mooie deals te scoren.

AliExpress hoe werkt dat?

Het kopen via AliExpress is vrij simpel. Via de zoekfunctie kan je het gewenste product uitzoeken. Bij het zoeken krijg je, zoals gewend van de bekende webshops, een aantal filtermogelijkheden om het juiste product te vinden. Je zal zien dat hetzelfde product meerdere malen tevoorschijn komt met verschillende prijzen. In dat geval is het handig om naast de productprijs ook naar de verzendkosten en waardering van de verkoper te kijken. Bij een hogere verkoperswaardering is het mogelijk de moeite waard iets meer te betalen. Als je een product geselecteerd hebt kan je reviews vinden van mensen die dat product bij dezelfde winkel gekocht hebben, dit geeft een beeld van de aangeboden kwaliteit.

Als je vervolgens “Koop nu” selecteert wordt je door het betaalproces geleidt en heb je bestelling voor je het weet in Nederland.

Hoe betaal je op AliExpress?

Je kan op AliExpress op verschillende manieren betalen. De bekendste betaalmethoden voor ons als Nederlanders zijn Ideal en de Creditcard. Bij aankopen via de Creditcard ben je vaak verzekerd via de CC maatschappij, via Ideal heb je geen verzekering. Het is daarom aan te raden gebruik te maken van de Creditcard. De meest ideale betaalmethode zou wat dat betreft PayPal zijn, maar Paypal is helaas (nog) niet beschikbaar op AliExpress.

Is AliExpress veilig?

Op zichzelf is AliExpress een veilig systeem. Ook de kopersbescherming is behoorlijk goed geregeld via het disputen systeem. Maar aangezien de producten door externe verkopers aangeboden wordt, kan het serviceniveau per verkoper verschillen. Via het reviewsysteem kan je een vrij goed beeld krijgen of een verkoper betrouwbaar is. Een verkoper met enkele duizenden beoordelingen en een hoog percentage positieve reviews zal naar alle waarschijnlijkheid betrouwbaar zijn.

Waarom is AliExpress zo goedkoop?

De kosten zijn laag omdat veel van de verkopers ook fabrikant zijn van het product, zo worden de tussenhandelaren er tussenuit gehaald. Daarnaast zijn de economische omstandigheden is China anders dan in Nederland, daardoor kunnen producten relatief goedkoop geproduceerd worden.

Wanneer douanekosten bij AliExpress?

Voor bestellingen van AliExpress geldt hetzelfde als voor aankopen uit China in zijn algemeen. Wanneer een product boven de 22 euro kost is de kans aanwezig dat de douane je product onderschept. In dat geval zal je de BTW plus de inklaringskosten moeten betalen. Is je bestelling meer dan 150 euro waard?
Dan betaal je ook nog een importheffing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.