Elephone P8 Mini 2017

We zijn inmiddels aanbeland in een tijd waarin ook een vijf inch telefoon het label mini mag dragen. De Elephone P8 mini is de kleine variant van de Elephone P8 2017. Met zijn vanaf prijs van rond de 110 euro is dit een semi-budget telefoon. Een aantrekkelijk budget voor redelijk goede hardware.

Elephone P8 mini bij Aliexpress

Ontwerp

Het ontwerp van de Elephone P8 Mini is niet bijzonder spannend, functioneel maar niet afwijkend. Het omhulsel van de telefoon is gemaakt van aluminium, over het algemeen goed voor een premium gevoel. De telefoon is leverbaar in een drietal kleuren, namelijk het standaard zwart, het stijlvolle rood of het opvallende blauw. Een veelgehoorde kritiek op de telefoon is dat deze niet over een notificatie LED beschikt. Hierdoor zal je allicht eens een melding missen.

Elephone P8 Mini in de kleur Red Wine

Weergave

Qua specificaties is de weergave van de Elephone P8 mini uitstekend. De telefoon beschikt over een full HD scherm (1080 x 1920 pixels) met een zeer hoge pixeldichtheid. Qua kleurweergave wordt 95% NTSC geclaimd, wat prima zou zijn.

In onderstaande video wordt de beeldkwaliteit met de prima presterende Xiaomi Redmi Note 4 vergeleken.

Prestaties

De telefoon is opgebouwd rondom de Mediatek MT6750, dit betreft een low-end SOC. Deze SOC in combinatie met een full HD scherm vertaalt zich tot een Antutu score rond de 37.750. Mocht je van plan zijn om zware games te gaan spelen, dan kan je dus beter even verder kijken.

In de Elephone is een 2860 mAh batterij aanwezig. Door de kale versie van Android waarmee de telefoon geleverd wordt is de batterijduur prima.

Reviews Elephone P8 Mini

Positieve punten die je in de reviews terug ziet komen zijn voornamelijk de prijs, beeldkwaliteit, accu duur, connectiviteit en in verhouding tot de prijs ook de prestaties.

Onderstaand een uitgebreidere review door Zi Jin Cheng.

Screenprotector Elephone P8 Mini

Als je dan zo’n mooie Elephone hebt wil je graag dat het scherm daarvan goed blijft. Om je scherm in goede staat te houden is het aan te raden tempered glass, of gehard glas, bescherming te gebruiken. Mocht er toch een keer een kras op komen, dan koop je zo een nieuwe, voor de prijs van een paar euro hoef je het niet te laten.

Elephone p8 mini screenprotector

Case voor Elephone P8 Mini

Los van het scherm is het ook wel prettig om de behuizing in goede staat te houden. Een case kan hierbij van pas komen, maar is ook handig als je gewoon eens een andere look wil.

Elephone p8 hoes bruin Elephone p8 case wit

Elephone p8 case mocca Elephone p8 mini case kleurrijk

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *