MI Sport bluetooth sport headset

De Mi sport Bluetooth koptelefoon is de headset van Xiaomi gericht op sporters. Deze koptelefoon is scherp geprijsd en lijkt daarom uitstekend voor de China shopper die opzoek is naar een koopje.

Inhoud van de verpakking

Deze oordopjes komen in een zeer minimale verpakking zoals we van Xiaomi gewend zijn. De oordopjes zijn in een stukje karton geplaatst die hem op zijn plek houdt. Je krijgt een kleine zwarte micro-USB-kabel in de doos. De aanwezige handleiding is erg beperkt, maar het gebruik is gelukkig vrij intuïtief. En mocht je er toch niet uitkomen dan zijn er een hoop online handleidingen te vinden (zoals onderstaande video).

De doos heeft ook nog eens vier verschillende paren dopjes. Hierdoor is de kans groot dat er een opzetstukje aanwezig is die voor jou goed passen.

Bouwkwaliteit

De oordopjes zijn vrij licht van gewicht 13,6 g. Het oppervlak aan de buitenkant heeft een hars als glanzende afwerking. De belangrijkste capsule lijkt klein maar eenmaal gedragen kan op het eerste gezicht een beetje lastig. Het belangrijkste externe knoppen zijn iets verwijderd van het capsulelichaam hoek.

De draden zelf zijn de enige beetje Xiaomi beter had gemaakt. Het lijkt erg dun en delicaat. Ze zijn lang genoeg om comfortabel te zitten op de hals. Het kan ook worden aangepast met de kleine organisatie beschikbaar te stellen. Op de rechterhelft van de kabel zijn de knoppen. De toetsen zelf zijn niet echt tastbaar. Het krijgt veel wennen aan druk op de juiste knop te drukken. De firma pers soms nodig kunt u ontmoedigen van het gebruik ervan en de toevlucht te nemen tot de controles op de telefoon. Dezelfde zijde heeft ook een microfoon en multikleur LED verlichting. De zijkant van de toetsen heeft de micro USB poort die met een stevige rubberen klep kan worden afgesloten. De achterkant heeft alleen het logo en andere markering gedrukt in klein lettertype.

Pasvorm en gebruik

De Mi sport Bluetooth koptelefoon basic past verrassend goed in het oor. Keeping trouw aan zijn naam ‘sport’ van het apparaat zal blijven zelfs zetten met veel beweging. Dankzij de afmetingen van tips beschikbaar is en de goed ontworpen fin. Het voelt soms alsof het past ook goed. In de eerste paar dagen van gebruik kunt u pijn voelt op je oorschelp oorschelp. Na een paar dagen zou moeten krijgen op OK. De knoppen gedeelte van de oortelefoon soms de neiging om de draad te trekken naar rechts (als gevolg van het gewicht) die soms hinderlijk kan zijn.

Komt naar de bruikbaarheid, de koptelefoon zeer goed presteren in alle mogelijke scenario. Xiaomi claimt een fundamentele waterdichtheid van IPX4. Dit betekent dat u niet hoeft te maken over een beetje zweet of een water splash. En ook de reden voor de slechte knoppen.

Dubbelklik op de middelste toets activeert de Google-assistent. Dit is handig als je niet wilt uw apparaat uit de zak te verwijderen. Praten over de assistent, De microfoon heeft een goede baan van het oppakken van spraak.

Het duurt ongeveer 1,5 uur om volledig op te laden en kan gemakkelijk de laatste up-to 6 uur op een volle accu.

Aansluiting en geluidskwaliteit

De koptelefoon aansluiten via Bluetooth 4.1. Eenmaal gekoppeld met een apparaat dat meestal direct met elkaar verbindt. De kwaliteit van de verbinding en is vrij stabiel. Als je in de lijn van het zicht met je telefoon blijven, Het werkt zo ver als 10 meter afstand. Als het niet in de lijn van het zicht van de kwaliteit verslechtert snel meer dan 5 meter.

Op een zeer zeldzame gevallen kan het niet klinken als de oortelefoon werd het oppakken van audio van een ander apparaat in de buurt. Vreemd.

En tot slot de geluidskwaliteit. Een van de reden dat dit een leek beoordeling is te wijten aan het feit dat Iam geen audiofiel, maar zal proberen om u een onpartijdige herziening van de geluidskwaliteit.

Detail – De knoppen presteren zeer goed als het gaat om details. Fijnere details die een smartphone niet kan reproduceren zijn duidelijk op de koptelefoon. Dit is meestal het geval voor de meeste oordopjes maar ik vond dit een beetje voor de kromme gedetailleerd voortplanting.

De hoge tonen, middentonen en dieptepunten – Xiaomi beweert dynamische bassen, maar dit is niet echt waar. Het geluidsbeeld is meer neutraal. De oordopjes zal niet voldoen aan de behoeften van een metalen kop, maar zal doen prima voor een gewone gebruiker. Ik vind dat de drivers zijn best geoptimaliseerd voor spraak. Luisteren naar toespraak over de koptelefoon is heel duidelijk. Over het algemeen qua geluid is er niets echt indrukwekkend over de koptelefoon. Ik ging zelfs terug naar de website om te controleren of de beschrijving. Zeker genoeg Xiaomi heeft nauwelijks reclame gemaakt voor de kwaliteit van het geluid. De belangrijkste focus blijft de pasvorm en de bruikbaarheid in een sport of actieve omgeving.

Concluderend

De Mi sport Bluetooth koptelefoon basic zijn een betaalbare en een zeer functioneel paar voor 22 $. Als u wilt een betaalbare paar zorgt voor een goede pasvorm en laat je actief te blijven is dit iets wat je zou moeten overwegen. Als u liever een uitstekende geluidskwaliteit, is dit waarschijnlijk niet voor u.”

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *