Roidmi 3S Review: Is dit de topper onder de Bluetooth FM Transmitters?

Bluetooth is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de specificatielijsten van smartphones. Daarmee is het steeds meer de standaard geworden om onderweg muziek te kunnen streamen. Helaas zijn er nog genoeg oudere, of minder luxe uitgevoerde auto’s, die niet beschikken over Bluetooth.

Roidmi 3s vooraanzicht
Met de fm transmitter van het dochtersmerk van Xiaomi in dit geval in de kleur zwart speel je al je favoriete muziek eenvoudig in je auto.

Natuurlijk is het een optie om je autoradio te vervangen door een variant met Bluetooth. Maar dat is een stukken duurdere oplossing dan bijvoorbeeld de Roidmi 3S fm transmitter van Xiaomi die voor ongeveer 20 euro te krijgen is.

Benieuwd of de Roidmi wat voor jou is? Lees dan de rest van deze review.

Wat is de Xiaomi Roidmi 3S?

Als je er ooit aan gedacht hebt om de mogelijkheid tot Bluetooth streaming toe te voegen aan je auto, maar tegen de kosten aanhikt, dan is de Roidmi 3S een hele mooie optie.

De Roidmi 3S is een combinatie van een Bluetooth FM zender en een car charger met dual usb. Deze kan je eenvoudig op je 12v sigaretten aansteker aansluiten. Dankzij de dubbele usb aansluiting kan je twee apparaten tegelijk opladen. Een voordeel van de 3S ten opzichte van zijn voorganger is dat deze op alle auto’s aan te sluiten is. De voorganger gaf door het afwijkende contactoppervlak nog wel eens problemen.

Een FM-transmitter, zoals de Roidmi 3S, is een apparaat waarmee je audio draadloos kunt streamen vanaf je smartphone, tablet of een ander audio-apparaat naar de radio van je auto via een FM-signaal. Het apparaatje wordt in de sigarettenaansteker van je auto gestoken en maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone of ander apparaat. Vervolgens zendt het een FM-signaal uit dat je kunt oppikken met de autoradio, waardoor je muziek kunt afspelen of handsfree kunt bellen zonder kabels of gedoe met aansluitingen. Met de Roidmi 3S kun je ook oproepen beantwoorden en spraakopdrachten geven via de ingebouwde microfoon en spraakassistenten zoals Siri of Google Assistant gebruiken.

Om de Roidmi 3S in gebruik te nemen plug je hem in, zorg je dat de auto op contact staat en verbind je je telefoon via de Bluetooth instellingen. Open de bijbehorende app genaamd MOJIETU, eerder bekend als de Roidmi app, en kies voor een frequentie waarop je geen zender ontvangt. Je kan handmatig de frequentie aanpassen op het moment dat je last krijgt van ruis. Als er een kleine overlap met een radiozender is zal de Roidmi die eruit drukken.

Download de MOJIETU app in de Android play store of Apple store.

Interessantste functies

 • Muziek streamen via Bluetooth.
 • Handige app voor extra functionaliteiten.
 • Twee usb-poorten die 2,4A kunnen behalen.

Roidmi 3S Review: Hardware

De Roidmi 3S wijkt qua looks niet af van een standaard USB lader. Het ontwerp is onopvallend en praktisch. De transmitter is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk in elke auto kan worden gebruikt. De transmitter heeft een subtiel ontwerp dat goed past bij het interieur van de meeste auto’s. In tegenstelling tot vele andere FM zenders bevat dit exemplaar geen knoppen of scherm met de frequentie. Deze zijn niet nodig omdat alles via de app in te stellen is.

Op de bovenkant van de Xiaomi FM transmitter is een tweetal USB poorten te vinden welke 2,4A leveren. De lader geeft behoorlijk wat power, passagiers gaven meermaals aan verbaasd te zijn hoe snel hun telefoon oplaad via de Roidmi. De USB poort is uitgerust met een RGB LED. Met behulp van de app kan je een kleur kiezen die past bij je interieur.

Roidmi 3S bovenaanzicht
Met deze bluetooth fm transmitter heb je ook gelijk een auto oplader voor twee apparaten tegelijk.

Roidmi 3S Review: De App

De app is erg makkelijk in gebruikt. Wat naar mijn idee wel een groot nadeel is, is dat je verbonden moet zijn om de instellingen aan te passen. Dat betekend dat je niet thuis op de bank alle instellingen naar wens kan zetten, maar dat je met de auto op contact aan de slag zal moeten.

Wat kan je binnen de app?

 • De frequentie selecteren, of de Roidmi laten scannen voor de beste frequentie.
 • De kleur van de LED-verlichting in de dongle aanpassen.
 • Je standaard programma voor muziek configureren. Zo werkt het bijvoorbeeld goed samen met Spotify.
 • Aangeven of apps/muziek geopend moeten worden bij het starten van de auto.
 • De firmware updaten.
 • Voltage van de 12v poort van je auto bekijken.
Roidmi 3S applicatie voor Android
De MOJIETU bluetooth car app

Roidmi 3S Review: Gebruik

Het gebruik van de Xiaomi Roidmi 3S is erg eenvoudig. De eerste keer dat je hem gebruikt kan je via je Bluetooth instellingen verbinden en vervolgens met de app alles instellen.

Als je Bluetooth standaard aan hebt staan zal je telefoon in vervolg gelijk verbinden bij het starten van de. Je hoeft dan niet zelf de app nog te starten. Het volume is naar mijn ervaring wel wat lager dan dat van gewone radiozenders.

Het is mogelijk om telefoongesprekken via de luidsprekers te voeren. Er zit wel een kleine vertraging op het geluid, en je maakt nog steeds gebruik van de microfoon van de telefoon. Vooral dat laatste maakt de ervaring naar mijn idee niet optimaal.

Roidmi 3S Review: Geluidskwaliteit

Over de geluidskwaliteit van de Roidmi 3S ben ik behoorlijk te spreken. Als je een goede frequentie te pakken hebt is het geluid behoorlijk zuiver en mis ik op een standaard audiosysteem geen hoge of lage tonen.

Opgenomen met een Samsung Galaxy A50

Tip: Zet niet het volume van je telefoon op zijn maximum, maar zet de radio iets harder. Dit komt ten goede van de geluidskwaliteit.

Er is een ingebouwde noise reduction functie. Deze zorgt ervoor dat een zwak interfererend signaal eruit gedrukt wordt. Dat werkt vrij goed, maar als het signaal te sterk wordt komt deze er alsnog doorheen.

Als je naar de andere kant van het land toe rijdt kan het eens gebeuren dat er van frequentie gewisseld moet worden. In de eigen regio loop ik nooit tegen problemen met de frequentie aan.

Vergelijking met andere Bluetooth FM-transmitters:

De Roidmi 3S is zeker niet de enige Bluetooth FM-transmitter op de markt. Er zijn tal van andere opties beschikbaar in dezelfde prijsklasse of met vergelijkbare functionaliteiten. Een populaire concurrent is de Nulaxy KM18, die vaak wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijke interface en duidelijke geluidskwaliteit. Deze zal je op AliExpress niet tegenkomen, maar is bijvoorbeeld te vinden op Amazon. Een voordeel van de Nulaxy is dat je niet via een app hoeft te werken, maar alles gelijk op de transmitter in kan stellen. Een nadeel is wel dat je een joekel van een apparaat uit je sigarettenaansteker hebt hangen.

Hoewel de wensen per persoon verschillen en er daarom geen perfecte FM transmitter is, biedt de Roidmi absoluut veel waar voor zijn geld. Dankzij de handige app, de krachtige FM-zender en USB poorten voor het opladen is het een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare manier om z’n favoriete muziek en telefoongesprekken af te spelen via de speakers van hun auto.

Is de Roidmi 3S een aanrader?

Hier kan ik een kortstondig ja op antwoorden. Voor dit geld is de Roidmi 3S een mooie manier om Bluetooth geluid toe te voegen aan je auto. Doordat je je telefoon via de USB poorten op kan laden kan je deze continu aan laten staan als mediaspeler, of voor de navigatie. Op die manier heb je al bijna een smart radio in je auto.

Mocht je een Roidmi willen kopen, dan kan dat bijvoorbeeld op AliExpress.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

2 Comments

 • Ik zie dat dit en wat ouder artikel is. Weet je ook of deze carcharger goed werkt met fast charge op nieuwere Samsung telefoons. Of zou je dan voor een andere FM transmitter gaan?

 • Oosterse Gadgets

  (25/03/2023 - 1:45 pm)

  Hoi Kees, hoewel de Roidmi 3S voor die tijd best wel een snelle lader had bevat deze niet het modernere fast charge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *