Review: Xiaomi In-ear Hybrid Pro

Na verschillende oordopjes van o.a. Sony, Philips en Sennheiser te hebben versleten ben ik overgestapt op Xiaomi oordopjes. Toen ik de Pistons V3 voor het eerst hoorde was ik verbaast over de geluidskwaliteit in verhouding tot de kosten. Nadien heb ik de Xiaomi Hybrid non-pro oordopjes gekocht welke wederom goed bevielen. En nu is dan de Pro variant binnengekomen.

Specificaties

  • Type oordopjes: in-ear
  • Kleur: Silver
  • Luidsprekerimpedantie: 32Ω
  • Gewicht: 14 gram
  • Kabellengte: 1.25 meter
  • Type aansluiting: 3.5mm jack
  • Frequentiebereik: 20-20.000 Hz

Opvallend is dat als je de specificaties van de pro met de non-pro vergelijkt je eigenlijk geen verschil ziet. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze varianten. Zo zijn de afstandsbediening met microfoon en de oordopjes zelf anders vormgegeven. De verschillen gaan echter wel wat verder dan dat. De pro versie bevat over dubbele drivers. Dat zou het laag en midden frequentie gebied ten goede moet komen. In hoeverre dat het geval is wordt later besproken.

Xiaomi koptelefoons vergeleken.
Links de Xiaomi hybrids pro en rechts de non-pro.
Xiaomi hybrids afstandsbedieningen.
Links de afstandsbediening van de pro hybrids en rechts de standaard variant

Verpakking

De verpakking ziet er eigenlijk wel uit zoals we gewend zijn van Xiaomi: Een plastic behuizing met de oordopjes door een rubber gedrukt en daaronder de verschillende formaten opzetstukjes. Mocht je erg zuinig zijn op je oordopjes dan kan je deze behuizing goed gebruiken voor het bewaren van je Xiaomi hybrid pro’s.

Xiaomi hybrid earphones in hun verpakking

Xiaomi hybrid koptelefoon in zijn houder

Meegeleverde oorkussens

Looks en draagbaarheid

Hoe oordopjes qua looks vallen is natuurlijk smaakgevoelig, maar het valt niet te ontkennen dat de oordopjes er kwalitatief goed uitzien. Het materiaal is naar mijn mening stijlvol en het geheel ziet er goed afgewerkt uit. Ten opzichte van de non-pro variant ziet het geheel er massiever en beter afgewerkt uit.

Een ander verschil ten opzicht van eerdere Xiaomi koptelefoons is de bedrading. Waar deze eerder (ook op de non-pro) een draadachtige structuur hadden is het nu meer rubberachtig, of “electric frosted TPE” zoals ze het dan noemen. Dit materiaal zou de interne verbindingen beter moeten beschermen.

Qua draagbaarheid wijkt de koptelefoon niet af van zijn voorgangers. De koptelefoon is door de hoek erin prettig om te dragen. Door de verschillende formaten rubbers zullen de oortjes de meeste mensen ook wel passen.

Geluidskwaliteit

Mooie bedrading, een mooi doosje en goede afwerking zijn allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk gaat het om de geluidskwaliteit. Eerder werd al genoemd dat de dubbele drivers een positief effect op de lage en middenfrequentie weergave zou moeten hebben. Nu ben ik geen echte audiofiel, maar er is inderdaad een klein verschil hoorbaar. De lage tonen klinken iets warmer en hebben wat meer body in de pro variant. Voor liefhebbers van muziek met een volle bass is de Hybrid pro de betere keuze. Al met al ben ik weer erg positief over de geluidskwaliteit in verhouding tot de prijs.

Xiaomi In-ear Hybrid Pro, kopen?

Voor de huidige prijzen van rond de € 20 (Banggood, AliExpress) kan je je er eigenlijk geen buil aan vallen. Wil je toch nog iets minder uitgeven, dan is de non-pro versie voor ongeveer € 15 een mooi alternatief.

Tim

Al een ruime 10 jaar geleden, de tijd dat DealExtreme nog the place to be was, hield ik mij bezig met gadgets uit China. Van telefoons zoals de Cubot GT99 of de Elephone P6000 tot aan de populaire oortjes van Xiaomi en QCY heb ik geprobeerd. Uiteraard is de aandacht later verschoven naar partijen zoals Banggood en Gearbest tot uiteindelijk vooral AliExpress het vaste adres werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *